Παρόλο που το καλοκαίρι αποφεύγω εντελώς να χρησιμοποιώ το πιστολάκι στα μαλλιά - θέλω να τα «αποτοξινώσω» όσο γίνεται από τη θερμότητα και την ταλαιπωρία - αυτές τις ημέρες ήθελα να τα ισιώσω για να δω πόσο πολύ έχουν μακρύνει. Και τελικά ναι, έχουν μακρύνει πραγματικά πολύ! #yeaahh

Αν θέλεις λοιπόν κι εσύ να έχεις μακριά και λεία μαλλιά, τότε ακολούθησε αυτές τις 6 απλές συμβουλές που ακολουθώ κι εγώ:

1. Να χρησιμοποιείς πάντα ΣΩΣΤΑ προϊόντα ενυδάτωσης. Τα κατάλληλα προϊόντα για τα δικά σου μαλλιά είναι ο θησαυρός σου. Να ξέρεις πως τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στην καθημερινή σου περιποίηση παίζουν τρομερά σημαντικό ρόλο. Χρησιμοποιώντας προϊόντα όχι κατάλληλα για τον δικό σου τύπο μαλλιών, μπορεί να σου αφυδατώσουν-καταστρέψουν την τρίχα σου.

2. Να χρησιμοποιείς ΠΑΝΤΑ αντιηλιακό μαλλιών. Ειδικά αν έχεις βαμμένα μαλλιά, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς αυτή τη συμβουλή. Ο ήλιος και η θάλασσα είναι ο Νο1 λόγος για να καταστραφούν τα μαλλιά σου το καλοκαίρι.

3. Να βάζεις μάσκες ενυδάτωσης ανά δύο λουσίματα. Επειδή ακριβώς το καλοκαίρι τα μαλλιά αφυδατώνονται ευκολότερα, η βαθιά θρέψη και ενυδάτωσή τους πρέπει να είναι οπωσδήποτε πιο εντατική.

4. Να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη σπιτική μάσκα που θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να μακρύνουν. Την έχω κάνει ήδη 3 φορές και μου άρεσε πολύ!

5. Να μην τα χτενίζεις όταν είναι βρεγμένα. Ναι, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις στα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά. Μην τα χτενίζεις ποτέ κατευθείαν όταν βγαίνεις από το μπάνιο. Στέγνωσέ τα μαλακά(!!!) με την πετσέτα, ή έστω από μακριά με το πιστολάκι με χλιαρό αέρα ώστε να μην τα ταλαιπωρήσεις, και μετά χτένισέ τα προσεκτικά. Αν έχεις πολύ σγουρά μαλλιά και δεν μπορείς να αποφύγεις το χτένισμα σε βρεγμένα μαλλιά, προσπάθησε να το κάνεις πολύ μαλακά, χωρίς να τα τραβάς και να σπας την τρίχα.

6. Καθαρίζω μόνο τις άκρες από την ψαλίδα. Όταν θέλω να μακρύνουν, για να μην παίρνω πολύ μήκος όταν κουρεύομαι αλλά να τα διατηρώ υγιή, κάνω ένα «καθάρισμα ψαλίδας». Δηλαδή η κομμώτρια κοιτάζει κάθε τρίχα και κόβει μόνο όπου βρίσκει ψαλίδα!

Δοκίμασε να κάνεις όλα τα παραπάνω και θα δεις μεγάλη διαφορά στα μαλλιά σου! I promise! ;-)