Σήμερα όπως καταλαβαίνεις τα θέματα που γράφω έχουν να κάνουν με το τέλος των διακοπών. Πριν από λίγο σου έγραψα για την ομαλή προσαρμογή στη δουλειά μετά τις διακοπές και τώρα θα σου γράψω πως να επαναφέρεις το δέρμα σου μετά την ταλαιπωρία που υπέστη από τον ήλιο και τη θάλασσα.

Τα πράγματα είναι απλά. Υπάρχουν 3 εύκολα tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να αποκτήσεις ξανά λαμπερή επιδερμίδα:

1. Ενυδατώσου εσωτερικά. Ακολούθησε μια πιο ισορροπημένη και αντιοξειδωτική διατροφή, ώστε να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να ανακτήσει τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για τις λειτουργίες του. Πίνε -φυσικά- άφθονο νερό και χυμούς ώστε να ενυδατώσεις το δέρμα σου και να ανακτήσει τη χαμένη του λάμψη. Επίσης, τα φρούτα και τα λαχανικά, ιδιαιτέρως όσα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, πρέπει να ενταχθούν στο διαιτολόγιό σου. Τα σταφύλια είναι από τα πλέον αγαπημένα φθινοπωρινά φρούτα που βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος και στη φυσική ενυδάτωσή της επιδερμίδας.

2. Ενυδατώσου εξωτερικά. Φυσικά το επόμενο και εξίσου σημαντικό βήμα είναι να ενυδατώσεις το πρόσωπο σου με κατάλληλες -για τη δική σου επιδερμίδα- κρέμες. Καλό θα είναι να μην το παρακάνεις όμως, γιατί μπορεί να το "μπουκώσεις" και να αρχίσεις να βγάζεις σπυράκια. Δοκίμασε να βάλεις κάποια ΕΛΑΦΡΙΑ κρέμα δυο φορές την ημέρα (πρωί-βράδυ).

3. Κάνε καθαρισμό. Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνω όταν γυρίζω από τις διακοπές είναι να πηγαίνω στον δερματολόγο για καθαρισμό. Όπως και να το κάνουμε με την άμμο και το αλάτι, με τόσα αντιηλιακά, με τόση ακτινοβολία και τόσο ιδρώτα μέσα στο καλοκαίρι, οι πόροι φράζουν και γεμίζουμε μαύρα στίγματα. Καλό είναι να τα καθαρίζεις αμέσως διαφορετικά θα γίνουν - τι άλλο; - σπυράκια! Άλλωστε, μην ξεχνάς πως ο καλός καθαρισμός θα επιτρέψει στο δέρμα σου να αναπνεύσει ξανά και να απορροφήσει το οξυγόνο που χρειάζεται.         

 

Περιμένω τα σχόλιά σου εδώ:

instagram:https://www.instagram.com/dutchesssdaily/
twitter: https://twitter.com/dutchesssdaily
facebook: https://www.facebook.com/dutchesssdaily/