Ένας από τους -αμέτρητους- λόγους που λατρεύουμε το καλοκαίρι είναι το σοκολατένιο χρώμα που μας χαρίζει ο ήλιος. Αδιαμφισβήτητα, ένα μαυρισμένο κορμί φαίνεται ακόμα πιο όμορφο, πιο γοητευτικό και πιο ... αδύνατο! Τα μικροσημαδάκια κρύβονται, η κυτταρίτιδα καμουφλάρεται και το δέρμα φαίνεται πιο σφιχτό και σφριγηλό. Τι άλλο να ζητήσει λοιπόν μια γυναίκα πέρα από ένα μαυρισμένο κορμί 12 μήνες το χρόνο; ;-p

Εντάξει, αυτό δεν είναι εύκολο -εκτός αν κάνεις solarium- αλλά σίγουρα μπορείς να διατηρήσεις το μαύρισμά σου για πολύ περισσότερο από αυτό που πιστεύεις. Πώς; Ακολουθώντας τα εξής 3 κόλπα:

1. Βαθιά ενυδάτωση. Εντάξει, αυτό είναι το προφανές, δεν είμαι όμως δεδομένο. Πρέπει να ενυδατώσεις 2 φορές την ημέρα (πρωί-βράδυ) το σώμα σου αλλά και το πρόσωπό σου. Είναι λογικό μετά την αφυδάτωση που έχει υποστεί η επιδερμίδα σου λόγω του ήλιου αλλά και της θάλασσας, να έχει την τάση να ξεφλουδίζει. Εσύ πρέπει λοιπόν να το προλάβεις με τις κατάλληλες κρέμες για βαθιά ενυδάτωση. Ο καλύτερος τρόπος για να τις χρησιμοποιήσεις είναι αμέσως μετά το ντους και κάνοντας ένα απαλό μασάζ.

2. Απολέπιση, αλλά με προσοχή. Η απολέπιση είναι ένα αρκετά σημαντικό στάδιο για τη διατήρηση του μαυρίσματός σου. Είναι πολύ σημαντικό να την κάνεις την περίοδο που κάνεις ηλιοθεραπεία, ώστε να μαυρίζεις πιο βαθιά, αλλά μπορείς να τη συνεχίσεις και μετά το τελευταίο μπάνιο σου. Όμως προσοχή. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την κάνεις έντονα ή σε στεγνή επιδερμίδα. Ιδανικά φτιάξε ένα σπιτικό και ενυδατικό πίλινγκ -που να έχει ως βάση το ελαιόλαδο. Χρησιμοποίησέ το σε νωπή επιδερμίδα, μαλακά. Μετά εννοείται βάλε ξανά την ενυδατική σου κρέμα. Με αυτό τον τρόπο θα φύγουν όλα τα νεκρά κύτταρα, η επιδερμίδα σου θα λάμψει χωρίς ταυτόχρονα να φύγει το μαύρισμά σου.

0827 DOYKISA NOMIKOY 1782017

3. ΟΧΙ στο καυτό ντους. Τόση ώρα σου λέω τι να κάνεις μετά το ντους, όμως δεν σου έχω πει πώς πρέπει να κάνεις ντους. Αν είσαι σαν κι εμένα που λατρεύεις τα καυτά ντους χειμώνα καλοκαίρι θα σε στεναχωρήσω. Πρέπει να τα ξεχάσεις. Και αυτό γιατί το καυτό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα μας. Επομένως προτίμησε το κρύο -όσο έχει ακόμη ζέστη- ή το δροσερό νερό. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι έτσι θα έχουμε και σύσφιξη ;-p

4. Φάε σωστές τροφές και πιες άφθονο νερό. Όταν θες να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου, προφανώς δεν το κάνεις μόνο με κρέμες αλλά και με το απλό νεράκι. Όποτε μην ξεχνάς να πίνεις άφθονο νερό ημερησίως! Επίσης, να ξέρεις πως υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που παρατείνουν τη δράση της μελανίνης. Φαντάζομαι πως έχεις ακούσει ότι το καρότο βοηθάει στο μαύρισμά σου. Θα σου προσθέσω και τις γλυκοπατάτες, τα βερίκοκα, το μάνγκο κλπ.

5. ΟΧΙ στην αποτρίχωση. (Εντάξει, δεν λέω να αφήσεις τις τρίχες μακριές, όμως πρέπει να αποφύγεις το κερί ή την χαλάουα γιατί με αυτόν τον τρόπο αφαιρούνται εκτός από τις τρίχες και τα -μαυρισμένα- κύτταρα από την επιδερμίδα σου. Οπότε είτε θα χρησιμοποιήσεις ξυραφάκια είτε θα κάνεις lazer για να ξεμπερδεύεις μία και καλή (βέβαια lazer μπορείς να κάνεις μόνο τον χειμώνα, οπότε κράτα το σαν tip για... του χρόνου!).