Έχω παρατηρήσει πως ένα από τα μεγαλύτερα -beauty- προβλήματα που απασχολεί πολλούς νέους είναι τα σπυράκια στο πρόσωπο. Και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βγάλει κάποιος σπυράκια: ορμονικοί, κληρονομικοί, η κακή διατροφή, το στρες, τα λάθος καλλυντικά, οι λάθος κρέμες και γενικότερα η κακή -ή η ανύπαρκτη- περιποίηση. Ναι, είναι αρκετοί οι παράγοντες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αλλά ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές ενός καλού δερματολόγου και κάνοντας συχνά καθαρισμούς τότε σίγουρα θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε μια για πάντα από τα ανεπιθύμητα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα.

ΟΜΩΣ, το σημαντικότερο που πρέπει να έχουμε πάντα όλοι στο μυαλό μας είναι ένα, και θυμάμαι πάντα τη μαμά μου να μου τονίζει τη σημασία του: Να μην ακουμπάμε με βρώμικα χέρια το πρόσωπό μας. Αυτή η απλή κίνηση που κάνω στη φωτογραφία -που ακουμπάω δηλαδή το πρόσωπό μου στο χέρι μου- είναι απαγορευτική, εκτός αν μόλις τα έχουμε πλύνει ή έχουμε μόλις βγει από το ντους. Τα χέρια μας είναι η μεγαλύτερη πηγή μικροβίων. Σκέψου μόνο τα μικρόβια που έχει το κινητό μας τηλέφωνο, το laptop, το τηλεκοντρόλ, το τιμόνι του αυτοκινήτου, το πόμολο της πόρτας της τουαλέτας του γραφείου (ΙΟΥ). Χώρια όλες οι χειραψίες που κάνουμε καθημερινά με ανθρώπους που σίγουρα δεν έχουν πλύνει τα χέρια τους πριν.

Επομένως, μην αγγίζεις το πρόσωπό σου ποτέ με τα χέρια σου και προς θεού, μην πειράζεις τα σπυράκια σου, γιατί επιμολύνεις την περιοχή και δημιουργείς σημάδια. Να ξέρεις ότι είναι πολύ πιο εύκολο να θεραπεύσεις τα σπυράκια παρά τα σημάδια.