Είναι κομψό και στυλάτο αλλά, στην πράξη, ποτέ δεν βγαίνει ακριβώς όπως στις red carpet εμφανίσεις των stars. Κι αυτό γιατί το sleek ponytail έχει μερικά μυστικά.

Το μυστικό που μάλλον δεν ξέρεις; Το βήμα #4!

Η διαδικασία:

1. Φρόντισε τα μαλλιά σου να είναι καλά ενυδατωμένα, εφαρμόζοντας μια καλή μάσκα κατά το λούσιμο. Πριν ξεκινήσεις το styling, άπλωσέ τους ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα.

2. Στέγνωσε τα μαλλιά σου, δουλεύοντας το πιστολάκι με φορά προς τα κάτω για να μην πάρουν καθόλου όγκο.

3. Δούλεψε τα μαλλιά με μια χοντρή βούρτσα ισιώματος, χωρίζοντάς τα σε sections. Συνέχισε να κρατάς το πιστολάκι συνεχώς με φορά προς τα κάτω και επέμεινε πολύ για να πετύχεις ένα λείο αποτέλεσμα. Αφού ολοκληρώσεις με τη βούρτσα, ίσως χρειαστεί να τα περάσεις και με την πρέσα ισιώματος.

4. Για να μην πάρουν καθόλου όγκο οι ρίζες, μπορείς να τις αφήσεις νωπές σε όλη τη διάρκεια του χτενίσματος (και να δουλεύεις μια παλάμη περίπου πιο κάτω). Αφού ολοκληρώσεις με το ίσιωμα στο υπόλοιπο μήκος των μαλλιών, πάρε μια λεπτή χτένα και χτενίζοντας τις ρίζες συνεχώς προς τα κάτω, στέγνωσέ τες. Αφού στεγνώσουν, γύρισε το πιστολάκι στον κρύο αέρα για να «κατεβάσεις» τριχούλες που ίσως έχουν ηλεκτριστεί και πετάνε.

5. Ολοκλήρωσε με αρκετή λακ και πιάσε τα μαλλιά σου σε ένα χαμηλό ponytail. Κρύψε το λαστιχάκι τυλίγοντας γύρω του μια λεπτή τούφα μαλλιών, την οποία θα στερεώσεις με ένα τσιμπιδάκι.

6. Άπλωσε λίγο λαδάκι ή ψέκασε τα μαλλιά σου με ένα σπρέι λάμψης για ακόμα πιο λείο και λαμπερό αποτέλεσμα.