Σε μερικούς μήνες θα γιορτάσει τα 60α της γενέθλια, ωστόσο στο κόκκινο χαλί των βραβείων Emmy πριν από μερικές μέρες η Michelle Pfeiffer έδειχνε, κατά γενική ομολογία, όχι μόνο πανέμορφη αλλά και αρκετά χρόνια νεότερη. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό της;

Το έχει αποκαλύψει η ίδια, σε συνέντευξή της στο online περιοδικό Urbanette: «Σίγουρα πιστεύω ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι είμαι vegan. Ακολουθώντας μια χορτοφαγική διατροφή –που είναι έτσι κι αλλιώς μια πολύ πιο υγιεινή διατροφή- αποφεύγεις τόσες πολλές τοξίνες που γερνούν το δέρμα και το σώμα σου. Πραγματικά είδα διαφορά στο δέρμα μου σε σύντομο σχετικά διάστημα από τότε που άρχισα να είμαι αυστηρά χορτοφάγος».

Αναγνωρίζοντας, παρ’ όλα αυτά, τη δυσκολία του να αποκλείσει κανείς ξαφνικά από τη διατροφή του κάθε ζωικό προϊόν, ποια είναι η συμβουλή της σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια τέτοια αλλαγή στη ζωή τους; «Θα τους συμβούλευα να κάνουν ό,τι κι εγώ. Απλά μια μέρα αποφάσισα να το δοκιμάσω και μου έδωσα ένα περιθώριο 8 εβδομάδων. Είπα στον εαυτό μου ότι δεν είναι μια δέσμευση εφ' όρου ζωής γιατί μια τέτοια δέσμευση είναι σίγουρο ότι σου ασκεί ψυχολογική πίεση και κάνει πιο δύσκολη την απόφαση. Είπα ότι απλώς θα το δοκιμάσω, θα δω πώς νιώθω ακολουθώντας μια τέτοια διατροφή και θα κάνω εξετάσεις αίματος για να δω πώς αντιδρά ο οργανισμός μου. Το να δώσεις στον εαυτό σου ένα τέτοιο περιθώριο σε βοηθά να ξεπεράσεις τις ψυχολογικές δυσκολίες μιας τέτοιας αλλαγής και, όταν τελικά ακολουθήσεις αυτή τη διατροφή για ένα διάστημα και αρχίσεις να βλέπεις τα οφέλη της, τότε νιώθεις υπέροχα».