Τους τελευταίους μήνες, τα μαλλιά μου έχουν μακρύνει αρκετά και, όπως σου έχω γράψει, μου αρέσει! http://dutchesss.queen.gr/inspiration/photo-of-the-day/story/3974/long-hair-don-t-care Έχω πάρει λοιπόν τον τελευταίο καιρό αρκετά μηνύματα σχετικά με το πώς κατάφερα να τα μακρύνω τόσο και ποια είναι τα μυστικά μου.

Να ξέρεις ότι το βασικό για να μακρύνουν γρήγορα είναι κυρίως να δυναμώσουν! Μακριά μαλλιά σημαίνει δυνατά και υγιή μαλλιά. Και επειδή κι εγώ τα ταλαιπωρώ αρκετά λόγω δουλειάς, πλέον δίνω μεγάλη σημασία στην περιποίησή τους. Να τι κάνω:

1. Δεν αποφεύγω το κούρεμα. (Ή μάλλον το «καθάρισμα»)
Μπορεί να πιστεύεις ότι τα μαλλιά σου θα μακρύνουν πιο γρήγορα αν δεν τα κουρέψεις καθόλου, αλλά πίστεψέ με, κάθε 2 μήνες είναι σημαντικό να καθαρίζεις την ψαλίδα. Απλώς, επειδή είναι αλήθεια πως οι κομμωτές έχουν την τάση να κουρεύουν πολύ περισσότερο από... «ένα δάχτυλο» (όπως πάντα τους ζητάμε εμείς), πρέπει να βρεις τον σωστό κομμωτή, ο οποίος όντως θα κόψει μόνο τις χαλασμένες άκρες και όχι 5 πόντους! Κάθε δύο κουρέματα μπορείς να ζητάς να στο κάνει και κατευθείαν σε στεγνά μαλλιά, έτσι ώστε να βλέπει τις χαλασμένες άκρες και να κόβει μόνο αυτές.

2. Τρώω σωστά.
Ελπίζω να μην νομίζεις ότι η διατροφή σου δεν είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υγεία των μαλλιών σου. Τα μαλλιά μας χρειάζονται τα θρεπτικά συστατικά όσο και ο υπόλοιπος οργανισμός μας. Όπως μου έχουν εξηγήσει, τρία είναι τα βασικά στοιχεία για υγιή μαλλιά: Πρωτεΐνες (δες εδώ ποιες τροφές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες http://dutchesss.queen.gr/fitness/story/2408/10-3-trofes-ploysies-se-proteini-ektos-apo-to-kokkino-kreas), ω-3 λιπαρά οξέα (δηλαδή σολομός, σαρδέλες, καρύδια, λιναρόσπορος, τανίχι, αβοκάντο) και σίδηρος (μπορείς να τον βρεις σε πολλές τροφές, όπως το συκώτι, τα όσπρια, το σπανάκι, τα αβγά και αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες και βερίκοκα).

3. Τα προστατεύω από τη θερμότητα.
Κακά τα ψέματα, το συχνό styling είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των μαλλιών μας. Επειδή βέβαια δεν μπορούμε να το αποφύγουμε πάντα, τουλάχιστον ας φροντίσουμε να τηρούμε αυτούς τους δύο κανόνες, που ακολουθώ κι εγώ. Α. Βάζω πάντα ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα. Β. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ καλά εργαλεία styling. Ένα επαγγελματικό πιστολάκι ή ένα καλό ψαλίδι για μπούκλες θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα με λιγότερη ταλαιπωρία για τα μαλλιά. Άσε που θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, οπότε είναι μια επένδυση που αξίζει!

4. Δεν ξεχνάω τις μάσκες.
Προσωπικά, βάζω μια ενυδατική/επανορθωτική μάσκα σε κάθε λούσιμο. Εντάξει, κι εγώ πολλές φορές βιάζομαι και την αφήνω για μόλις δύο λεπτά, αλλά φροντίζω τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να την απλώνω προσεκτικά σε όλα τα μαλλιά μου και να την αφήνω να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά (αν μπορώ και περισσότερο!). Επίσης, όλοι ανεξαιρέτως οι hair experts που έχω συνεργαστεί μου έχουν τονίσει ότι είναι σημαντικό να κάνω καλό μασάζ στο κεφάλι κατά το λούσιμο, γιατί έτσι αιματώνεται καλύτερα το τριχωτό της κεφαλής, κάτι που με τη σειρά του βοηθά στην καλύτερη υγεία της τρίχας.