Τα φυσικά σγουρά μαλλιά δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε καν για τη Zendaya. «Όταν ήμουν μικρή, δεν ένιωθα αυτοπεποίθηση για τα μαλλιά μου. Δεν ήταν σαν τα μαλλιά των υπόλοιπων κοριτσιών που ήξερα. Δεν ήξερα πώς να τα περιποιηθώ ή πώς να τα χτενίσω» έχει παραδεχθεί σε συνέντευξή της στο People.

Παράλληλα, μιλώντας στο περιοδικό Seventeen, έχει αποκαλύψει μερικά από τα μυστικά της για να διατηρεί τις μπούκλες της καλοσχηματισμένες και να αποφεύγει το φριζάρισμα.

1. Όταν κοιμάται, δένει τα μαλλιά της ψηλά.
«Τα πιάνω ψηλά, στην κορυφή του κεφαλιού μου, με ένα χαλαρό λαστιχάκι. Δεν είναι ακριβώς κότσος, απλά τα τυλίγω εκεί ώστε να μην τρίβονται οι μπούκλες όσο κοιμάμαι και χάνουν το σχήμα τους. Επίσης, κοιμάμαι σε σατέν μαξιλαροθήκη. Η μεγάλη μου αδερφή, που έχει μαλλιά σαν τα δικά μου, με έπεισε να το κάνω. Και είναι πραγματικά θαυματουργό για τα μαλλιά».

2. Χρησιμοποιεί σαμπουάν και conditioner με βάση φυτικά έλαια.
«Τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση, αλλιώς φριζάρουν και χάνουν το σχήμα τους. Επίσης, επειδή το λούσιμο στερεί από τα μαλλιά τους τα φυσικά τους έλαια, λούζομαι κάθε τρεις μέρες με ένα σαμπουάν με έλαιο argan. Αλλά καθημερινά χρησιμοποιώ ένα ενυδατικό conditioner της ίδιας σειράς».

3. Ανανεώνει τις μπούκλες της με ένα spray ενυδάτωσης που φτιάχνει μόνη της.
«Το δύσκολο με τις μπούκλες είναι πως φριζάρουν ή ατονούν κατά τη διάρκεια της μέρας. Για να το αποφύγω, κουβαλάω παντού μαζί μου ένα μπουκαλάκι με conditioner ή κάποιο λαδάκι αναμεμειγμένο με νερό. Απλώς το ψεκάζω στα μαλλιά μου και τους δίνει και πάλι ζωή».