Ένας -beauty- λόγος που μου αρέσει ο χειμώνας είναι ότι ένα ωραίο χτένισμα κρατάει περισσότερο από το καλοκαίρι. Καλά, μεταξύ μας, εγώ το καλοκαίρι δεν φτιάχνω καθόλου τα μαλλιά μου αφού λίγο η υγρασία, λίγο οι καθημερινές βουτιές στη θάλασσα, λίγο η ζέστη και ο ιδρώτας, χαλάνε αμέσως. Οπότε καταλήγω να κυκλοφορώ συνέχεια με μια βρεγμένη αλογοουρά. Αντιθέτως, τον χειμώνα μου αρέσει να έχω περιποιημένα μαλλιά και μάλιστα κάνω ένα κόλπο που κάνει το χτένισμα να κρατάει περισσότερο. Ποιο είναι αυτό; Δεν βάζω λακ.

Ναι, οι περισσότερες γυναίκες κάνουν ένα τεράστιο λάθος. Θέλοντας να κάνουν το χτένισμά τους να κρατήσει περισσότερ, βάζουν πάρα πολλή λακ και έτσι μπορεί μεν την ίδια μέρα να μην παθαίνουν τίποτα, την επόμενη όμως είναι κολλημένα, κοκαλωμένα, ξερά και θαμπά. Έτσι λοιπόν, το μυστικό είναι να μην βάζεις καθόλου λακ! Τα τριχάκια που ίσως πετάνε μπορείς να τα τιθασεύεις με γυαλιστικό σπρέι ή με λαδάκια. Με αυτόν τον τρόπο, τα μαλλιά είναι μαλακά και λαμπερά και την επόμενη ημέρα.

Extra tip: Σε περίπτωση που τα μαλλιά σου λαδώνουν εύκολα, μπορείς απλώς την επόμενη μέρα να βάλεις λίγο dry shampoo στη ρίζα!