Τώρα τελευταία, έχω παρατηρήσει ότι σχεδόν όσο συχνά με ρωτάτε για μυστικά μακιγιάζ και μαλλιών, άλλο τόσο με ρωτάτε και για τα μυστικά μου για τέλεια επιδερμίδα. Και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό γιατί, προσωπικά, πιστεύω ότι η καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα είναι πολύ σημαντικό όπλο ομορφιάς. Άλλωστε, όσο περισσότερο μια γυναίκα προσέχει την επιδερμίδα της, τόσο πιο όμορφη θα δείχνει και χωρίς μακιγιάζ!

Να ξέρεις λοιπόν ότι κάθε τύπος επιδερμίδας έχει τις δικές του ανάγκες (για τις οποίες ο πιο κατάλληλος να σε ενημερώσει και να σε κατευθύνει είναι ο δερματολόγος) και πως, ό,τι προβλήματα κι αν έχεις, θα δεις τεράστια διαφορά αν αρχίσεις να περιποιείσαι σωστά το πρόσωπό σου και να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα. Γενικώς όμως, όπως κι αν είναι η επιδερμίδα σου, πρέπει να σταματήσεις να κάνεις κάποια συχνά λάθη.

Να λοιπόν οι συνήθειες που, προσωπικά, αποφεύγω:

1. Να κοιμάμαι φορώντας μακιγιάζ
Βασικά, το πρώτο πράγμα που κάνω πάντα όταν γυρνάω στο σπίτι είναι να καθαρίσω το πρόσωπό μου από κάθε ίχνος μακιγιάζ– όχι μόνο γιατί έτσι αρέσει σε εκείνον, αλλά και γιατί πιστεύω ότι κάθε λεπτό είναι σημαντικό. Δεν είναι δηλαδή μόνο ότι δεν κοιμάμαι φορώντας μακιγιάζ (και μόνο στη σκέψη με πιάνει... φαγούρα), αλλά προσπαθώ να εκμεταλλευτώ κάθε λεπτό που είμαι στο σπίτι για να αφήσω το πρόσωπό μου να αναπνεύσει. Πίστεψέ με, το έχει ανάγκη – και το δικό σου το ίδιο!
Extra tip: Ακόμα όμως κι αν βγω έξω αμακιγιάριστη, και πάλι το πρώτο πράγμα που θα κάνω επιστρέφοντας σπίτι είναι να πλύνω το πρόσωπό μου. Οι ρύποι της ατμόσφαιρας κάθονται πάνω στην επιδερμίδα μας και φράσσουν τους πόρους της, γερνώντας την πιο γρήγορα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας σχολαστικά με ένα ήπιο σαπουνάκι αμέσως μόλις μπούμε στο σπίτι!

2. Να μη βάζω αντηλιακό
Ναι, φοράω αντηλιακό καθημερινά, ακόμα και τον χειμώνα. Βέβαια, τον χειμώνα δεν χρειάζεται να βάζουμε 50άρι, όπως κάνουμε το καλοκαίρι στην παραλία, αλλά τουλάχιστον ένας δείκτης προστασίας 15-20 ενσωματωμένος στην κρέμα ημέρας είναι απαραίτητος όλη τη χρονιά.
Extra tip: Αν πρόκειται να περάσεις πολλές ώρες στον δρόμο, θυμήσου ότι το αντηλιακό έχει διάρκεια περίπου 2 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα, πρέπει να το ανανεώσεις! Πάρε λοιπόν μαζί σου το αντηλιακό σου και ό,τι χρειάζεσαι για να ανανεώσεις και το μακιγιάζ σου.

3. Να μην κοιμάμαι αρκετά
Αφού έχει όλη τη μέρα ταλαιπωρηθεί από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία/ τη ρύπανση της ατμόσφαιρας/ το μακιγιάζ / την ξηρασία στον αέρα στον χώρο εργασίας μας λόγω της χρήσης κλιματιστικών, η επιδερμίδα μας θέλει το βράδυ να ανανεώσει τα κύτταρά της και να «επιδιορθώσει» τις βλάβες. Και σε αυτό βοηθάει ο ύπνος – για την ακρίβεια, τουλάχιστον 7-9 ώρες ύπνου καθημερινά. Δεν είναι τυχαίο που όταν κοιμόμαστε καλά νιώθουμε ότι ξυπνήσαμε πιο «φρέσκιες» και όμορφες!
Extra tip: Προσπάθησε επίσης να έχεις ένα σταθερό ωράριο ύπνου, δηλαδή να πηγαίνεις για ύπνο και να ξυπνάς καθημερινά την ίδια περίπου ώρα. Έτσι, θα ρυθμίσεις το βιολογικό σου ρολόι και θα αποκομίσεις περισσότερα από τα οφέλη του ύπνου!

4. Να μην αλλάζω συχνά την πετσέτα προσώπου και να μην καθαρίζω τα πινέλα μου
Αυτό πρέπει να στο έχω ξαναγράψει σίγουρα άλλες 32 φορές, αλλά δεν θα σταματήσω να στο θυμίζω γιατί είναι ΠΟΛΥ σημαντικό! Αν αναρωτιέσαι λοιπόν γιατί ξαφνικά γέμισες σπυράκια, να ξέρεις ότι μπορεί να φταίει κάποια μόλυνση από το πινέλο του ρουζ που έχεις τουλάχιστον έναν μήνα να πλύνεις. Θα σου πρότεινα να τα πλένεις κάθε 2-3 εβδομάδες και να αλλάζεις την πετσέτα του προσώπου σου κάθε 4-5 μέρες.
Extra tip: Μη μοιράζεσαι την πετσέτα του προσώπου σου με κανέναν, ούτε καν με τη μαμά σου, την αδερφή σου ή το αγόρι σου!