Στην αγορά θα βρεις ΑΠΕΙΡΑ πινέλα μακιγιάζ για ό,τι λεπτομέρεια μπορείς να φανταστείς και, αν δεν είσαι beauty expert, ίσως κι εσύ να μπερδεύεσαι και να μην ξέρεις τελικά τι να πρωτοπάρεις. Σήμερα λοιπόν θα σου δείξω τα δικά μου πινέλα και θα σου δώσω όλες τις οδηγίες για να τα χρησιμοποιήσεις!

 

Pinela

 

Στο μπάνιο μου, όπως βλέπεις, έχω αρκετούτσικα πινέλα. Αλλά σήμερα, όπως είπαμε, θα σου δείξω τα βασικά. Τα οποία, κατά τη γνώμη μου, είναι 4. Δύο για την επιδερμίδα και δύο για τα μάτια. Αν έχεις αυτά, μπορείς να δημιουργήσεις ό,τι look θέλεις!

 

#1: Πινέλο για το foundation

pinelo 1

Πώς το χρησιμοποιώ: Βάζω λίγο makeup μαζί με την ενυδατική μου κρέμα σε αυτό το πινέλο (ή χρησιμοποιώ το πάνω μέρος του χεριού μου για να τα αναμείξω). Απλώνω στο πρόσωπο δουλεύοντας ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ για αρκετή ώρα, ώστε να είναι απολύτως λείο το αποτέλεσμα. Δεν ξεχνάω ποτέ να κατεβάσω το foundation και στον λαιμό μου, για να μην δημιουργήσω το εφέ «μάσκας».

 

#2: Πινέλο για πούδρα και ρουζ

pinelo 2

Πώς το χρησιμοποιώ: Με κυκλικές κινήσεις (και προσέχοντας να πάρω μικρή ποσότητα), βάζω το ρουζ ψηλά στα ζυγωματικά μου ή το χρησιμοποιώ για να κάνω τα «κοψίματα» κάτω από το κόκκαλο των ζυγωματικών αλλά και για να απλώσω την πούδρα. Με αυτό βάζω επίσης τις γυαλάδες (εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις τις γυαλάδες με τα δάχτυλά σου). Γενικώς, αυτό είναι το πινέλο-πολυεργαλείο για εμένα!

 

#3: «Χνουδωτό» πινέλο ματιών

pinelo 3

Πώς το χρησιμοποιώ: Με αυτό απλώνω τη σκιά στο κινητό βλέφαρο. Επίσης, αν χρησιμοποιήσω μια πιο σκούρα σκιά στο κόκκαλο του ματιού, με αυτό το πινέλο, κάνοντας πολύ μικρές κυκλικές κινήσεις, κάνω καλό blending. Η χνουδωτή υφή του είναι ιδανική για αυτό!

 

#4: Λεπτό πινέλο ματιών

pinelo 4

Πώς το χρησιμοποιώ: Αρχικά, το χρησιμοποιώ για να βάλω σκιά ή να «σβήσω» το μολύβι στο κάτω μέρος του ματιού (ή πάνω από το μάτι, κατά μήκος το βλεφαρίδων). Επίσης, αυτό είναι το μαγικό πινέλο με το οποίο κάνω τις σκιές υγρές (δηλαδή ρίχνω στο πινέλο λίγο νερό και μετά με το βρεγμένο πινέλο παίρνω λίγη σκιά και τη βάζω στο κινητό βλέφαρο). Τέλος, πολλές φορές το χρησιμοποιώ για να απλώσω το κραγιόν!

 

Extra tip: Το κονσίλερ συνήθως το βάζω με τα δάχτυλα!