Αν δεν είσαι από τις γυναίκες που έχουν στο σπίτι τους 15 διαφορετικά κραγιόν, πούδρες, highlighter, ψεύτικες βλεφαρίδες και σκιές ματιών σε κάθε πιθανή απόχρωση, μπορεί να «χάνεσαι» κάθε φορά που βρίσκεσαι σε ένα κατάστημα καλλυντικών και να μην ξέρεις τι χρειάζεσαι τελικά και τι όχι. Γι’ αυτό είμαι όμως εγώ εδώ, για να σε βοηθήσω!

Να λοιπόν τα 8 βασικά προϊόντα που πιστεύω ότι δεν πρέπει να λείπουν από κανένα νεσεσέρ.

Ενυδατική
Δεν θα σου πω ποια να διαλέξεις, αυτό θα το κάνεις εσύ ανάλογα με το budget σου και φυσικά ανάλογα με την ηλικία σου και τον τύπο της επιδερμίδας σου. Όμως μην ξεχνάς ότι ακόμα και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση, απλώς με τη σωστή ενυδατική!

Concealer
Για εμένα, το concealer είναι το #1 καλλυντικό. Εντάξει, προφανώς κρύβει τους μαύρους κύκλους, αλλά νομίζω ότι ακόμα και στις γυναίκες που δεν έχουν πρόβλημα μαύρων κύκλων το concealer δίνει φως στο πρόσωπό τους και «ξεκουράζει» το βλέμμα τους.
Extra tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το concealer για να καλύψεις τοπικά μικρές ατέλειες, όπως σπυράκια. Το έχουμε πει άλλωστε πολλές φορές ότι αυτή η μέθοδος κάλυψης είναι προτιμότερη από το να βάζεις πολύ foundation και να δημιουργείς ένα βαρύ και «μπουκωμένο» δέρμα.

Foundation
Δεν είναι κάτι που πιστεύω ότι πρέπει να φοράμε στην καθημερινότητά μας, αλλά για τις πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις μας (πχ για μια βραδινή έξοδο ή ένα party) είναι αυτό που θα κάνει την επιδερμίδα μας να δείχνει αψεγάδιαστη. Προσωπικά, αναμειγνύω το foundation με λίγη από την ενυδατική μου πριν το απλώσω, έτσι ώστε να πετύχω ένα ελαφρύ και πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Πούδρα σταθεροποίησης
Αν έχεις έστω και την παραμικρή τάση λιπαρότητας, τότε αυτό το καλλυντικό θα σε σώσει! Η διάφανη πούδρα σταθεροποίησης εφαρμόζεται στο τέλος του μακιγιάζ κυρίως στην T ζώνη του προσώπου (μέτωπο- μύτη - πιγούνι) και κάνει πιο ματ την επιδερμίδα. Έτσι, δεν θα γυαλίζεις λίγη ώρα αφού βγεις από το σπίτι! Επίσης, θα βοηθήσει το foundation να διαρκέσει περισσότερο.

Μάσκαρα
Ολοκληρωμένο μακιγιάζ χωρίς μάσκαρα δεν γίνεται, οπότε είμαι σίγουρη ότι αυτό το καλλυντικό υπάρχει ήδη στο νεσεσέρ σου. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω λοιπόν :-p

Ρουζ
Το ρουζ δίνει μια όψη υγείας στο πρόσωπό μας και είναι σχεδόν απαραίτητο όχι μόνο για το βραδινό αλλά και για το καθημερινό μακιγιάζ μας. Αυτό που έχω να σε συμβουλεύσω πάντως είναι να αποφύγεις τα ρουζ με λάμψη και να προτιμήσεις ένα ματ προϊόν. Κι αυτό γιατί, αν το ρουζ έχει ιριδισμούς μέσα, μπορεί να αναδείξει περισσότερο τις ατέλειες τις επιδερμίδας.

Μολύβι φρυδιών
Μπορεί να εκπλήσσεσαι που το βλέπεις στα «βασικά» καλλυντικά, αλλά, πίστεψέ με, θα κάνει μεγάλη διαφορά στο πρόσωπό σου. Πρόσεξε μόνο να διαλέξεις κάτι πολύ κοντά στη φυσική απόχρωση των φρυδιών σου. «Γέμισε» με αυτό τα φρύδια σου, αλλά προσπάθησε οπωσδήποτε να δείχνουν φυσικά (Ένα κόλπο είναι, αφού περάσεις ελαφρά το μολύβι, να τα «χτενίσεις» με το ειδικό βουρτσάκι. Αυτό θα αφαιρέσει τα υπολείμματα και θα κάνει πιο φυσικό το αποτέλεσμα).

Ένα nude κραγιόν
Ταιριάζει με όλα τα μακιγιάζ, από το πιο καθημερινό μέχρι το πιο βραδινό. Βρες απλώς την απόχρωση που σου ταιριάζει και διάλεξε μια υφή που να μην στεγνώνει πολύ τα χείλη σου αλλά και να έχει διάρκεια.

Υ.Γ.: Και μην ξεχάσεις να διαβάσεις ποια πινέλα πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου!