Θα το έχεις ήδη ακούσει ότι για ένα τέλειο μακιγιάζ που θα έχει διάρκεια, το Α και το Ω είναι η βάση. Και είναι αλήθεια! Προσωπικά, όταν έχω να κάνω μια ιδιαίτερη βραδινή εμφάνιση, δίνω πολλή προσοχή στην προετοιμασία του προσώπου μου και φυσικά στη σωστή εφαρμογή του foundation. Να λοιπόν τα 5 βήματα που δεν παραλείπω ποτέ:

-Κάνω ένα πολύ ελαφρύ peeling, για να καθαρίσω το πρόσωπό μου και να το κάνω να «λάμψει».
Σου προτείνω να το κάνεις κι εσύ, προσέχοντας βέβαια να μην το παρακάνεις ούτε με τη συχνότητα του peeling (1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές), ούτε με την έντασή του. Θυμήσου ότι, σε αυτό το βήμα, ο σκοπός δεν είναι να ερεθίσουμε το πρόσωπό μας, αλλά να το κάνουμε πιο λείο και λαμπερό, οπότε δεν πρέπει να προτιμάμε «σκληρά» αλλά ήπια προϊόντα για ελαφριά απολέπιση.

-Βάζω μια μάσκα ενυδάτωσης σε όλο το πρόσωπο αλλά και ειδικά patches για τα μάτια.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν μάσκες για όλους τους τύπους δέρματος, οπότε θα σου πρότεινα να ψάξεις κι εσύ για την κατάλληλη – πχ για ξηρό και θαμπό δέρμα, ή για δέρμα με τάση λιπαρότητας κλπ. Εγώ βάζω πάντα μία ήπια μάσκα λάμψης για ευαίσθητες επιδερμίδες.

-Βάζω primer.
Να ξέρεις ότι το primer είναι το προϊόν που εξασφαλίζει αφενός καλύτερη εφαρμογή και αφετέρου μεγαλύτερη διάρκεια για το μακιγιάζ. Όπως και με τις κρέμες και τις μάσκες, το σημαντικό είναι να βρεις ένα primer που να απευθύνεται στις ανάγκες τις δικής σου επιδερμίδας. Για παράδειγμα, υπάρχουν στην αγορά primers που προσφέρουν ματ όψη (ειδικά για λιπαρές επιδερμίδες), primers που κάνουν τους πόρους να δείχνουν μικρότεροι, primers για λάμψη κ.ο.κ. Απλώς βρες το ιδανικό για εσένα!

-Απλώνω το foundation αφού το αναμείξω με λίγη ενυδατική κρέμα.
Αυτό είναι ένα κόλπο που έχω δει πολλές φορές να κάνουν οι επαγγελματίες makeup artists – και φυσικά το έχω κλέψει :-p. Βάζουν σε μια επίπεδη επιφάνεια (ή στο πάνω μέρος του χεριού τους) foundation και το αναμειγνύουν με λίγη ενυδατική κρέμα. Από εκεί, χρησιμοποιούν ένα πινέλο (ή σφουγγαράκι) για να πάρουν προϊόν και να το απλώσουν στο πρόσωπο. Έτσι, το foundation γίνεται πιο ελαφρύ και το μακιγιάζ δείχνει πιο φυσικό και λαμπερό (αλλά όχι λιγότερο καλυπτικό)!

-Απλώνω με ένα χοντρό πινέλο μια διάφανη πούδρα σταθεροποίησης στην «Τ ζώνη» του προσώπου.
Καλύπτοντας τα σημεία που έχουν τάση για λιπαρότητα με λίγη πούδρα, αποφεύγουμε την -πολύ ενοχλητική- γυαλάδα που συνήθως εμφανίζεται στο μέτωπο και στη μύτη λίγη ώρα αργότερα (και καταστρέφει τις υπέροχες φωτογραφίες μας)!