Με δύο μόνο «σωστές» κινήσεις μπορεί να δώσει μια λάμψη υγείας στα ζυγωματικά μας, να δημιουργήσει γωνίες και να κάνει το πρόσωπό μας να φαίνεται πιο λεπτό και ξεκούραστο.

Το ρουζ είναι από τα must-have προϊόντα του νεσεσέρ κάθε γυναίκας - και όχι άδικα. Κι ενώ οι περισσότερες το χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, αρκετές είναι οι φορές που το αποτέλεσμα όχι μόνο δεν είναι κολακευτικό, αλλά μας δείχνει ακόμη πιο μεγάλες ηλικιακά.

Τι φταίει; Τι κάνουμε λάθος;

Συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε τα 7 πιο συχνά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες όταν απλώνουμε το ρουζ στο πρόσωπό μας!


Λάθος #1. Δεν ξεκινάμε σωστά
Πριν απλώσουμε το ρουζ στο πρόσωπό μας, θα πρέπει να έχουμε δημιουργήσει την «ιδανική» βάση προκειμένου αφενός να δώσουμε λάμψη στη χλωμή ή άτονη επιδερμίδα μας (που μας δείχνει πιο κουρασμένες) και αφετέρου να κάνουμε το ρουζ να διαρκεί. Δεν ξεχνάμε, λοιπόν, πρώτα να κάνουμε σωστό καθαρισμό-απολέπιση στην επιδερμίδα του προσώπου μας και να την ενυδατώνουμε βαθιά.


Λάθος #2. Φεύγουμε εκτός ορίων
Μία μόνο κίνηση αρκεί για να κάνουμε την υπερβολή στο μακιγιάζ μας. Καλύτερα στο τελικό αποτέλεσμα να πρέπει να προσθέσουμε λίγο ρουζ παρά να έχουμε βάλει πολύ ρουζ και να πρέπει να αφαιρέσουμε.


Λάθος #3. Λάθος τοποθέτηση
Δεν χρειάζεται να υπερβάλουμε! Το να το ποθετήσουμε πολύ ψηλά στο πρόσωπό μας το ρουζ (μέχρι τη γραμμή των μαλλιών, κοντά στους κροταφους) δεν έχει και τόσο κολακευτικά αποτελέσματα.  Από την άλλη, δεν πρέπει να το παρακάνουμε και στα μάγουλά μας, τοπωθετώντας το ρουζ πολύ χαμηλά (πολύ κοντά δηλαδή στη μύτη ή το στόμα μας). Ξεκινάμε να το απλώνουμε σιγά σιγά δίνοντας την «ένταση» που θέλουμε σε ορισμένα σημεία.

 

chalayan bbt s14 010


Λάθος #4. Δεν κάνουμε το απαραίτητο blending- Δεν το σβήνουμε σωστά
Το να περάσουμε μία φορά με το πινέλο το ρουζ στα μάγουλά μας δεν σημαίνει πως έχουμε πετύχει το τέλειο, φυσικό look ή τα ζυγωματικά της JLo. Το κλειδί της επιτυχίας κρύβεται στον τρόπο που θα σβήσουμε το ρουζ. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να χαμογελάσουμε και να απλώσουμε το ρουζ ψηλά στα ζυγωματικά μας και προς τα πάνω, με φορά, δηλαδή, προς τις ρίζες των μαλλιών. Μάλιστα, για ακόμη πιο natural και νεανικό αποτέλεσμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ για να κάνουμε το απαραίτητο blending.

Λάθος #5. Χρησιμοποιούμε λάθος εργαλεία
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ μήπως το λάθος πινέλο είναι αυτό που ευθύνεται για το μη κολακευτικό άπλωμα του ρουζ στο πρόσωπό σου; Το πολύ μεγάλο ή το αντίστοιχα πολύ μικρό πινέλο μπορεί να είναι το μοιραίο λάθος που κάνουμε οι περισσότερες εν αγνοία μας. Γι' αυτόν τον λόγο, επιλέγουμε ένα ειδικό πινέλο για το ρουζ με μακριές, φυσικές τρίχες που δημιουργούν ένα στρογγυλό, καμπυλωτό ή λοξό σχήμα. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μερικές φορές τα δάχτυλά μας είναι τα καλύτερα εργαλεία, ειδικά αν χρησιμοποιούμε ρουζ σε κρεμώδη υφή.


Λάθος #6. Είμαστε σε λάθος χώρο
Όπως και στις φωτογραφίες, ο φωτισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να απλώσουμε σωστά το ρουζ και γενικότερα να κάνουμε όλο το μακιγιάζ μας. Έτσι, λοιπόν, φροντίζουμε να να έχουμε πολύ καλό φωτισμό, κατά προτίμηση φυσικό, για να είμαστε σίγουρες για το αποτέλεσμα.

 

d092253a52ce018562f0246255aa02cb


Λάθος #7. Δεν πειραματιζόμαστε
Το ρουζ σε σκόνη δεν είναι το μόνο είδος ρουζ που υπάρχει εκεί έξω και αυτό πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι και ο καθένας έχει τα οφέλη του, ανάλογα με τις δικές μας ανάγκες: Το ρουζ σε μορφή σκόνης, με κρεμώδη ή ρευστή υφή και τα ρουζ σε μορφή stick. Δοκίμασέ τα λοιπόν όλα και βρες αυτό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες!

 

Δες ακόμη: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να κάνεις απολέπιση