Τρώς τα νύχια σου; «Σπας» τα σπυράκια στο πρόσωπό σου; Έχεις εμμονή με το τσιμπιδάκι των φρυδιών και πολλές φορές το παρακάνεις; Δεν είσαι η μόνη! Η Miranda Kerr, αν και επαγγελματίας στον χώρο της Μόδας και της Ομορφιάς, δεν διστάζει να παραδεχθεί πως έχει μερικές κακές beauty συνήθειες που της «κοστίζουν».

 

90a7027b3d05ecdeb15847b3ee224c14


Η 32χρονη Miranda Kerr αποκαλύπτει: «Μου αρέσει να βγάζω τα φρύδια μου και έχω εμμονή με τα νύχια μου. Θέλω να είναι τέλεια! Φυσικά, σε περίπτωση που βγάλω ένα σπυράκι ή δω ένα σπυράκι σε κάποιον άλλο, θέλω να το "σπάσω" αμέσως, ειδικά αν είναι κάποιος από την οικογενειά μου ή φίλος μου!».

 

Η γνωμη του ειδικού:

Τι λένε οι δερματολόγοι για τη συνήθεια που πολλές γυναίκες έχουν να σπάνε μόνες τους τα σπυράκια που εμφανίζονται στο πρόσωπο ή και στο σώμα τους; Οι ειδικοί, λοιπόν τονίζουν πως πως είναι τεράστιο λάθος να πιστεύουμε πως σπάζοντας με τα χέρια μας το ανεπιθύμητο σπυράκι κάνουμε τα πράγματα καλύτερα και επισπεύδουμε την εξαφάνισή του. Αντιθέτως... Τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν και οι πιθανότητες να εμφανίσουμε ερεθισμούς ή ακόμη περισσότερα σπυράκια είναι κάτι παραπάνω από πολλές, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να μείνουν σημάδια στο πρόσωπό μας.


Τι χρειάζεται, σε αυτή την περίπτωση;

Υπομονή, σωστή εφαρμογή των προϊόντων σε καθαρή επιδερμίδα και, αν το πρόβλημα είναι έντονο, μια επίσκεψη στον δερματολόγο.