Αγαπάμε το καλοκαίρι, τον ήλιο, τη θάλασσα, το να περπατάμε πάνω στην άμμο, τη sexy μαυρισμένη επιδερμίδα, το αντηλιακό, όμως, σίγουρα η ζέστη και η έκθεση στον ήλιο προκαλούν πολλές φορές μια δυσφορία που χαλάει και τη διάθεσή μας!

Γι' αυτόν τον λόγο, πρέπει να φροντίζουμε να έχουμε πάντα στην τσάντα μας, εκτός από αντηλιακό, και ένα δροσιστικό spray προσώπου. Κι αν ψάχνεις για μία εντελώς φυσική, ανέξοδη συνταγή, τότε δεν έχεις παρά να κρατήσεις σημειώσεις!

 

nasmeh obraz shutterstock 257924318

 

Θα χρειαστείς:

1/2 φλιτζάνι πράσινο τσάι
2 κουταλιές της σούπας αγνό gel αλόης βέρα (aloe vera)
5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
Και ένα μπουκαλάκι βαποριζατέρ- spray

 

H προετοιμασία είναι πανεύκολη:

Βράσε για μερικά λεπτά πράσινο τσάι – υπολόγισε τόση ποσότητα νερού όση χωράει σε ένα μπουκαλάκι βαποριζατέρ- και άφησέ το να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια, πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας gel αλόης βέρα και λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Εμείς σου προτείνουμε το αιθέριο έλαιο λεβάντας.

 

aroma2

Η εφαρμογή

Ανακάτεψε το μείγμα πολύ καλά και άδειασέ το στο μπουκαλάκι spary. Στη συνέχεια, τοποθέτησέ το στο ψυγείο, για πιο δροσερό αποτέλεσμα. Είναι έτοιμο για χρήση! Πριν από κάθε εφαρμογή, μην ξεχνάς να ανακινείς το μπουκαλάκι πολύ καλά, ενώ μπορείς να το ψεκάζεις σε όλο σου το σώμα έως και δύο φορές την ημέρα.