Και ποια γυναίκα δεν θέλει να έχει λαμπερή, αψεγάδιαστη επιδερμίδα; Κι όμως, άθελά σου είναι πιθανό να την ταλαιπωρείς. Αυτά είναι τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνεις:

1. Δεν καθαρίζεις τα γυαλιά σου
Χειμώνα – Καλοκαίρι είναι από τα must-have της τσάντας μας και φυσικά είναι από τα αξεσουάρ που φοράμε καθημερινά στο πρόσωπό μας, όταν βγαίνουμε στον ήλιο. Στην ίδια λογική με τον κανόνα πως οτιδήποτε ακουμπάει το πρόσωπό μας πρέπει να απολυμαίνεται, τα γυαλιά ηλίου αλλά και μυωπίας- ιδίως το σημείο που ακουμπάει στη μύτη- θα πρέπει να φροντίσουμε να είναι καθαρά, αν θέλουμε φυσικά να έχουμε καθαρή επιδερμίδα.


2. Το παρακάνεις με την απολέπιση
Μπορεί να έχεις ακούσει πολλές φορές και να το έχεις διαβάσει άλλες τόσες από αυτή εδώ τη στήλη, πως η απολέπιση είναι το Α και το Ω στη beauty ρουτίνα μας, όμως, η υπερβολική απολέπιση μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην επιδερμίδα και μάλιστα αντίστοιχες με αυτές που θα είχες αν δεν έκανες καθόλου, αφήνοντάς τη θαμπή, ξηρή και άτονη. Φυσικά, θα πρέπει να καταρρίψεις τον μύθο πως, όσο πιο δυνατά κάνεις απολέπιση, τόσο πιο καθαρή επιδερμίδα έχεις. Μία φορά την εβδομάδα, λοιπόν, αρκεί.

 

pillowtalk


3. Κοιμάσαι βαμμένη
Άλλη μία βασική, beauty υπενθύμιση: Ακόμη κι αν είχες μία κουραστική μέρα, ακόμη κι αν γύρισες αργά στο σπίτι, ακόμη κι αν πιστεύεις πως δεν βάφτηκες πολύ, δεν θα πρέπει να ξεχνάς να αφαιρείς όλο το μακιγιάζ σου. Μερικά λεπτά από τον χρόνο σου και χρησιμοποιώντας όποια μέθοδο σε βολεύει (μαντηλάκια, γαλάκτωμα, λοσιόν καθαρισμού κλπ) είναι αρκετά για να κοιμάσαι και -το βασικότερο- να ξυπνάς με λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα!


4. Σπας τα σπυράκια σου
Μπορεί να είναι ενοχλητικά και να εμφανίζονται δίχως λόγο και αιτία μερικές φορές, όμως αυτός δεν είναι λόγος να σπας τα σπυράκια σου με τα δάχτυλά σου και γενικότερα να αγγίζεις το πρόσωπό σου. Κάτι τέτοιο μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σου και φυσικά να είναι η αιτία να εμφανίσεις ακόμη περισσότερα σπυράκια ή κάποια μόλυνση.

 

Acne no more belmodo2

 

5. Δεν κοιμάσαι αρκετά
Αρκεί να θυμηθείς όλες αυτές τις φορές που έχεις ξενυχτήσει και το επόμενο πρωί αντίκρισες το πρόσωπό σου στον καθρέφτη. Μαύροι κύκλοι, ευαίσθητη και αφυδατωμένη επιδερμίδα, ρυτίδες, δυσχρωμίες αλλά και μαύρα στίγματα, είναι μόνο μερικές από τις βλαβερές συνέπειες της έλλειψης ύπνου στην επιδερμίδα. Γι' αυτόν τον λόγο, άρχισε να αναθεωρείς και να τηρείς τον κανόνα του 8ωρου.


6. Δεν προσέχεις τη διατροφή σου
Όπως έχουμε ξαναπεί, όσο περισσότερο καταναλώνεις ζαχαρούχα τρόφιμα, τόσο περισσότερο καταστρέφεις την ελαστίνη και το κολλαγόνο της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες και χαλαρότητα με την πάροδο του χρόνου. Αντί αυτών, προσπάθησε να εντάξεις στο καθημερινό διατροφολόγιό σου πολλά φρούτα ή, αν θέλεις κάτι πιο γλυκό, μαύρη σοκολάτα, που είναι αντιοξειδωτική.

Δες ακόμη: Το αξεσουάρ μαλλιών που λατρεύουν οι stars & και κοστίζει λιγότερο από 1 ευρώ