Το καλοκαίρι μπήκε, οι διακοπές πλησιάζουν και δεν θα πρέπει να αφήνεις τίποτα να χαλάσει την ανεβασμένη σου διάθεση - και ειδικά όχι το αντιαισθητικό σπυράκι που κάνει την εμφάνισή του την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Καταπολέμησέ το, λοιπόν, με αυτή τη συνταγή. Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι:

-Μηλόξυδο
-Νερό

 

Η προετοιμασία θα σου πάρει λίγα λεπτά:

Σε ένα μπολ ρίχνεις 1 κουταλιά μηλόξυδο για κάθε 2 κουταλιές νερό (κατά προτίμηση αποσταγμένο). Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις στο τελικό μείγμα 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree. Ανακατεύεις πολύ καλά τα δύο υλικά και αποθηκεύεις το τελικό μείγμα σε ένα μπουκαλάκι.

 

pimple holder


Η ώρα της εφαρμογής:

Εμπότισε ένα κομμάτι βαμβάκι στο μείγμα και εφάρμοσε ταμποναριστά στα σημείο που έχει εμφανιστεί το ενοχλητικό σπυράκι. Άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με κρύο νερό. Στο τέλος μην ξεχάσεις να ενυδατώσεις πολύ καλά το πρόσωπό σου. Μπορείς να επαναλάβεις αρκετές φορές την ημέρα.
Χάρη στις φυσικές αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητές του, το μηλόξυδο καθίσταται αποτελεσματική θεραπεία κατά της ακμής, εισχωρεί βαθιά στην επιδερμίδα και αποκαθιστά τα σωστά επίπεδα PH στο δέρμα.

 

Δες ακόμα...

Κυτταρίτιδα: 3 ανέξοδοι τρόποι να την καταπολεμήσεις!