Η εποχή που θα φορέσουμε επιτέλους τα σανδάλια έχει φτάσει και αν ένα πράγμα πρέπει κάθε γυναίκα να φροντίζει στην καλοκαιρινή beauty ρουτίνα της είναι να έχει περιποιημένα άκρα. Και επειδή καλοκαίρι είναι και οι διακοπές ξεκινούν, συγκεντρώσαμε 7 εύκολα tips τα οποία θα διατηρήσουν όμορφα τα νύχια των ποδιών σου για περισσότερο χρόνο.

1. Η σωστή αρχή είναι το ήμισυ του παντός - και το μυστικό που θα «διατηρήσει» περισσότερο το χρώμα στο πεντικιούρ σου. Ξεκίνα, λοιπόν, εφαρμόζοντας αρχικά μία καλή βάση (base coat), η οποία παράλληλα θα εμποδίσει τον αποχρωματισμό των νυχιών σου από το βερνίκι.

2. Σε αυτή τη λογική, πρόσεξε, όταν θα ξεκινάς τη διαδικασία του βαψίματος, τα νύχια σου να είναι εντελώς στεγνά. Πλύντα καλά και στη συνέχεια σκούπισέ τα. Όταν αρχίσεις το βάψιμο πρέπει να μην είναι βρεγμένα και να μην έχουν πάνω τους κάποια λοσιόν.

 

legs pedicure

 

3. Δώσε έμφαση στις άκρες! Σιγουρέψου πως έχεις απλώσει αρχικά το βερνίκι και έπειτα το topcoat ακόμη και στις άκρες των νυχιών, μιας και αυτά είναι τα σημεία που το χρώμα «ξεφλουδίζει» πιο εύκολα.

4. Κάθε δύο μέρες πέρασε μία λεπτή στρώση από το topcoat, που θα κρατήσει το πεντικιούρ σου λαμπερό και θα προστατεύσει το χρώμα των νυχιών σου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

5. Πρόσεξε τα παπούτσια που φοράς! Απόφυγε τα κλειστά παπούτσια, ιδιαίτερα την ημέρα που έχεις κάνει πεντικιούρ, προκειμένου να υπάρχει αρκετός χρόνος για να «κλειδώσει» το χρώμα στα νύχια σου. Επίσης, καλό θα ήταν να εναλλάσσεις τα παπούτσια σου, επιλέγοντας άλλες φορές σανδάλια και άλλες κλειστά, όπως αθλητικά, sneakers, εσπαντρίγιες.

 

c08921bd1b3d5146f42ed575bfba5496

 

6. Γενικότερα, προσπάθησε να περιορίσεις τη γυμναστική ή οτιδήποτε αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος για μία μέρα- εκείνη την ημέρα δηλαδή που έκανες το πεντικιούρ σου.

7. Φρόντισε για τη σωστή ενυδάτωση των δαχτύλων σου. Άπλωνε τακτικά στα πετσάκια και στις παρωνυχίδες γύρω από τα νύχια σου μερικές σταγόνες από ελαιόλαδο ή τα καταπραϋντικά, θρεπτικά ειδικά λαδάκια που ενυδατώνουν τα νύχια, αποτρέποντας το βερνίκι να ξεφλουδίσει.

Δες ακόμη: 14 υπέροχα χτενίσματα με αφέλειες