Ποια δεν θέλει να αποκτήσει πυκνές, μακριές, όμορφες βλεφαρίδες; "Όποια τις έχει", θα απαντήσεις, αλλά δεν απευθυνόμαστε σε αυτό το γκρουπ γυναικών. Απευθυνόμαστε σε όλες εκείνες που θέλουν τέτοιες βλεφαρίδες αλλά δεν τις έχουν. Στις γυναίκες που φοράνε πολλή μάσκαρα και τολμούν τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Στις γυναίκες που φροντίζουν ή νομίζουν πως φροντίζουν τις βλεφαρίδες τους και τις καταστρέφουν χωρίς να το θέλουν.

Ναι, μπορεί κι εσύ να καταστρέφεις τις βλεφαρίδες σου και να μην το καταλαβαίνεις. Να πώς:

 

Με το ψαλίδι

psalidi

Όχι, με το να γυρίζεις απλά τις βλεφαρίδες σου με ψαλίδι, δεν τις καταστρέφεις. Αν ωστόσο βάζεις μάσκαρα και ΜΕΤΑ το χρησιμοποιείς, τότε κάνεις τραγικό λάθος και ναι, σπας τις βλεφαρίδες σου. Βλέπεις, η μάσκαρα κάνει τις βλεφαρίδες σου σκληρές και εύθραυστες όσο τη φοράς κι έτσι, αν πιέσεις υπερβολικά με το ψαλίδι, τις κόβεις. ΠΟΤΕ, λοιπόν, μάσκαρα πριν το ψαλίδι, ΠΑΝΤΑ μετά.

 

Με τις ψεύτικες βλεφαρίδες

pseftikes vlefarides

Με το να φοράς ψεύτικες βλεφαρίδες δεν καταστρέφεις τις δικές σου, αν, ωστόσο, τις φοράς συνεχώς - και, κυρίως, αν τις τραβάς για να τις βγάλεις, τότε πρέπει να αλλάξεις τακτική. Αφενός, η κόλλα και το βάρος (για το βλέφαρο οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι βάρος), εξασθενούν τον θύλακα της τρίχας. Αφετέρου, με το να τραβάς τις ψεύτικες για να τις βγάλεις ενδεχομένως να ξεριζώνεις και τις δικές σου μαζί και σίγουρα επιβαρύνεις τον θύλακα. Για να τις αφαιρέσεις τρίψε την βάση τους με λίγο λαδάκι και σταμάτα να είσαι βίαιη. Επιπλέον, φύλα τις ψεύτικες βλεφαρίδες σου για special περιστάσεις.

 

Με το ντεμακιγιάζ

ntemakigiaz

Αυτό ισχύει στην περίπτωση που έχεις λεπτές και εύθραυστες βλεφαρίδες, αλλά, ακόμα και αν δεν έχεις, κράτα το στο μυαλό σου: Αν το ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείς δεν είναι ενυδατικό και δεν αφαιρεί εύκολα την μάσκαρα, τότε τρίβεις. Με το πολύ τρίψιμο επιβαρύνεις περισσότερο τις ήδη εύθραυστες βλεφαρίδες σου. Η λύση; Διάλεξε ένα ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι που είναι ενυδατικό και πολύ απαλό και πέτα το παλιό σου.

 

Με την αδιάβροχη μάσκαρα

adiavroxi mascara
Για να είναι αδιάβροχη, περιέχει πιο σκληρά και σταθερά συστατικά (για να μην ξεβάφει). Αυτό έχει σαν συνέπεια τη δυσκολία στο ντεμακιγιάζ - επιστρέφουμε λοιπόν στο αμέσως προηγουύμενο λάθος: το τρίψιμο κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ. Αν λοιπόν φοράς καθημερινά αδιάβροχη μάσκαρα, σταμάτα. Καλύτερα να μουτζουρώνεσαι λίγο παρά να χάνεις τις βλεφαρίδες σου στο ντεμακιγιάζ.

 

Δες ακόμα: 7 tips για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το καλοκαιρινό πεντικιούρ σου