Η νέα σεζόν ξεκινά και ο καιρός έχει φροντίσει να μας το κάνει ξεκάθαρο αυτό τις τελευταίες μέρες. Κι ενώ έχουμε ήδη αρχίσει να παρακολουθούμε τις νέες τάσεις της Μόδας, σκέφτηκα να συγκεντρώσω σε ένα post εκείνα τα στυλιστικά λάθη που, ασχέτως τάσεων, πρέπει να μάθουμε να αποφεύγουμε.

Λάθος #1: Φοράτε κάθε μέρα μόνο φλατ ή μόνο ψηλοτάκουνα παπούτσια
Σε όποια από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκετε, να ξέρετε πως κάνετε λάθος. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχετε κάθε μέρα την ίδια διάθεση, οπότε γιατί τις μέρες που νιώθετε πιο ωραία με τον εαυτό σας- γιατί όχι και πιο σέξι- να μην ντυθείτε λίγο καλύτερα από τις άλλες; Αν πάλι είστε από τις γυναίκες που φορούν κάθε μέρα τακούνια, θα σας συμβούλευα μερικές μέρες να υιοθετείτε ένα πιο casual στυλ (στο πλαίσιο φυσικά που σας επιτρέπεται και από τη δουλειά σας). Αφενός γιατί η άνεση και το cool ντύσιμο είναι επίσης σέξι (οι περισσότεροι άντρες το λατρεύουν να ξέρετε) και αφετέρου γιατί, έτσι, θα κάνετε τη διαφορά τις μέρες που ντύνεστε πιο θηλυκά! :) Παράλληλα, θα κάνετε καλό και στα πόδια και τη μέση σας που σίγουρα ταλαιπωρούνται πολύ αν φοράτε καθημερινά ψηλοτάκουνα.

Λάθος #2: Δεν είστε ο εαυτός σας
Και, μιας και μιλήσαμε για άνεση, να ξέρετε ότι αυτός είναι ο βασικός κανόνας που πρέπει να διέπει το ντύσιμό σας. Να νιώθετε άνετες με ό,τι φοράτε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση (και σας το υπογράφω με όση εμπειρία έχω σε ρούχα και fittings, λόγω δουλειάς) να νιώθετε όμορφες μέσα σε κάτι που δεν σας κάνει να αισθάνεστε άνετα ή που «φωνάζει» πως δεν είστε... εσείς.

Λάθος #3: Φοράτε συνέχεια μαύρα ή σκούρα ρούχα
Το φθινόπωρο ή ακόμα και ο χειμώνας δεν ισοδυναμούν με χρωματικό μονόδρομο. Γήινα χρώματα όπως το μπεζ, αλλά και πιο τολμηρά όπως το ροζ (που φέτος είναι μεγάλη τάση), μπορούν να βρίσκονται στην γκαρνταρόμπα σας και να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε απίστευτα στυλάτα outfits.

Λάθος #4: Δεν χρησιμοποιείτε καθόλου αξεσουάρ
Ναι, η αλήθεια είναι ότι η less is more φιλοσοφία είναι που κι εμένα μου ταιριάζει περισσότερο (και σας είχα προτείνει να την ακολουθείτε), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει τα αξεσουάρ να απουσιάζουν εντελώς από κάθε σας look. Για παράδειγμα, αν πρόκειται να φορέσετε ένα μονόχρωμο φόρεμα και nude γόβες, μη διστάσετε να προσθέσετε μερικά ιδιαίτερα δαχτυλίδια (θυμηθείτε τους κανόνες του layering), ένα φουλάρι ή έστω ένα statement τσαντάκι. Είναι πινελιές που θα απογειώσουν το look προσθέτοντας εύκολους πόντους στο στυλ σας!

Λάθος #5: Δεν ξέρετε τι ταιριάζει στο σώμα σας
Το να αναγνωρίσετε τις αδυναμίες του σωματότυπού σας θα σας βοηθήσει όχι μόνο να τις «κρύψετε», αλλά πολλές φορές και να τις χρησιμοποιήσετε υπέρ σας. Για παράδειγμα, μια μεσογειακή σιλουέτα με έξτρα καμπύλες στην περιφέρεια μπορεί να γίνει το μεγάλο σας όπλο αν μάθετε να ντύνεστε σωστά για το σώμα σας. Η συμβουλή μου είναι να αναγνωρίσετε τις γραμμές που σας κολακεύουν και να επιμένετε σε αυτές όταν βγαίνετε για ψώνια.

Λάθος #6: Αγοράζετε πολύ στενά παπούτσια
Παπούτσια που είναι είτε πολύ στενά είτε για κάποιο άλλο λόγο άβολα (σκληρά ή υπερβολικά ψηλά για παράδειγμα), έχουν δύο πιθανά σενάρια κατάληξης: Πρώτον, να μην φορεθούν ποτέ και, δεύτερον, να σας κάνουν, κάθε φορά που τα φοράτε, να μετανιώνετε την ώρα και τη στιγμή που τα αγοράσατε! Και κανένα από τα δυο σενάρια δεν είναι ευχάριστο.
Extra tip: Συνήθως, το πρωί τα πόδια μας είναι ξεκούραστα και, άρα, λιγότερο πρησμένα. Οπότε προσπαθήστε να πηγαίνετε για ψώνια και να δοκιμάζετε καινούργια παπούτσια αργότερα μέσα στη μέρα, για να έχετε καλύτερη εικόνα της εφαρμογής τους ακόμα κι όταν τα πόδια σας είναι κουρασμένα (κάτι που αναπόφευκτα θα σας συμβεί αρκετές φορές και με τα νέα σας παπούτσια).

 

Δείτε ακόμα: Τα 3 πιο συχνά λάθη που έκανα στο μακιγιάζ