Οι μπότες πάνω από το γόνατο είναι ξεκάθαρα σέξι, αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλουν λίγη προσοχή, γιατί κρύβουν δύο παγίδες.

Η πρώτη είναι να κάνουμε το look μας να δείχνει υπερβολικά σέξι, δηλαδή λίγο «δεύτερο».

Και η δεύτερη είναι να μοιάζουμε με... παπουτσωμένο γάτο!

 

Να λοιπόν τι πρέπει να προσέξεις για να μην πέσεις σε καμία από τις δύο παγίδες:

-Αν βάλεις τη μπότα με κοντή φούστα, βάλε οπωσδήποτε ένα κλειστό top ή κάτι πιο κλασικό, όπως ένα πουκάμισο. Αν βάλεις ένα ντεκολτέ ή εξώπλατο μπλουζάκι, το αποτέλεσμα θα είναι να πέσεις στην πρώτη παγίδα, δηλαδή το look να είναι υπερβολικά σέξι.

-Μη φοράς μπότες πάνω από το γόνατο που είναι επίσης πολύ ψηλοτάκουνες και χοντροκομμένες. Προτίμησε flat ή με σχετικά χαμηλό και χοντρό τακούνι ή γενικώς κάτι «κομψό». Απαγορεύονται οι πανύψηλες μπότες με φιάπα!

-Δώσε σημασία στην εφαρμογή της μπότας. Παρόλο που η over the knee εκδοχή αυτού του παπουτσιού «κρύβει» τα πόδια μας, αυτό δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε τα κολακεύει. Ανάλογα με τον σωματότυπό σου, μπορεί να πρέπει να διαλέξεις μια σαν κάλτσα ή μία με λίγο πιο φαρδιά γραμμή. Πρόσεξε επίσης να μη σε «κόβει» ή σε πιέζει στο σημείο που σταματάει, δηλαδή πάνω από το γόνατο.

-Αν φορέσεις τη μπότα με παντελόνι, προτίμησε ένα πολύ στενό (πχ ένα δερμάτινο κολάν ή ένα skinny τζιν παντελόνι) που, ιδανικά, θα έχει το ίδιο χρώμα με τις μπότες (το καλύτερο είναι να είναι όλα μαύρα, όπως στη φωτογραφία). Αυτό, πρόσεξέ το ειδικά αν δεν είσαι πολύ ψηλή ή αν έχεις λίγο ανοιχτή περιφέρεια, διαφορετικά οι μπότες πιθανότατα θα «σαμποτάρουν» τη σιλουέτα σου, δείχνοντας τα πόδια σου πιο κοντά και την περιφέρειά σου πιο έντονη.

-Σε κάθε περίπτωση, θυμήσου ότι, για να φορέσεις ένα κλασικό μπλε τζιν με μπότα πάνω από το γόνατο, θα πρέπει να είσαι πολύ ψηλή και αδύνατη. Διαφορετικά, κινδυνεύεις να πέσεις στην παγίδα #2. Δηλαδή να μοιάζεις με παπουτσωμένο γάτο! :-p