Ο κρύος καιρός δεν ευνοεί τις πολλές εξόδους κι αυτό αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για να ένα γερό ξεκαθάρισμα και ξεσκαρτάρισμα, έτσι ώστε να αποκτήσεις την τέλεια ντουλάπα και να υποδεχτείς με στυλ την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή σεζόν.

Ιδού, λοιπόν, τα 8 βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις, για να αποκτήσεις μια ντουλάπα εφάμιλλη με αυτή των stars - και που θα σε βοηθήσουν ν' αλλάξεις τον τρόπο που ντυνόσουν μέχρι σήμερα!


1. Ξεκίνα το spring cleaning σου κάνοντας την εξής ερώτηση στον εαυτό σου για κάθε κομμάτι: «Πόσες φορές το έχω φορέσει τις τελευταίες δύο σεζόν;». Αν η απάντηση είναι από μηδέν μέχρι μία, τότε ήρθε η ώρα να το ξεφορτωθείς.

2. Έπειτα, δοκίμασε τα ρούχα που δεν είσαι σίγουρη αν σου κάνουν, ή όχι. Έτσι θα δεις ποια κομμάτια πρέπει οπωσδήποτε να δωρίσεις, αλλά και ποια μπορείς να «διορθώσεις», με μια απλή επίσκεψη σε μια μοδίστρα.

 

contemporary closet

 

3. Προσδιόρισε το πώς θέλεις να είναι το προσωπικό σου στυλ και σκέψου ποια κομμάτια ανταποκρίνονται σε αυτό. Θέλεις να γίνεις πιο θηλυκή; Τότε βάλε τα φορέματά σου σε ένα πιο εμφανές σημείο. Θέλεις να κατακτήσεις το office look; Τα σακάκια σου πρέπει να παίζουν κεντρικό ρόλο στη γκαρνταρόμπα σου.

5. Χώρισε τη ντουλάπα σου σε δύο «κατηγορίες». Τα πρωινά και τα βραδινά ρούχα. Έτσι, θα είναι πολύ πιο εύκολο να ετοιμαστείς, τόσο για τη δουλειά, όσο και για τις βραδινές σου εξόδους.

6. Αφού ταξινομήσεις τα ρούχα σου σε κατηγορίες, μπορείς να τα ταξινομήσεις και ανά χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να συνδυάσεις πιο εύκολα τα ρούχα σου, να κατακτήσεις πανεύκολα το μονόχρωμο look, αλλά και να κάνεις αναπάντεχους χρωματικούς πειραματισμούς.

 

ntoulapa xrwma

 

7. Όταν τελειώσεις με τα ρούχα σου, συνέχισε με τα παπούτσια και τα αξεσουάρ, τακτοποιώντας τα με βάση την περίσταση όπου τα φοράς. Μην τα παραμελείς! Είναι τα key items που μπορούν να κάνουν ένα outfit να μοιάζει εντελώς διαφορετικό.

8. Τέλος, κάνε μια λίστα με όλα αυτά που σου λείπουν. Με αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχει περίπτωση, την επόμενη φορά που θα βγεις βόλτα στα μαγαζιά, να ψωνίσεις κάτι που δεν σου χρειάζεται. Παράλληλα, θα καταφέρεις να «χτίσεις» το στυλ σου καλύπτοντας τις όποιες ελλείψεις στη γκαρνταρόμπα σου.