Κάθε φορά που λαμβάνεις μια πρόσκληση για τον γάμο μιας φίλης/ συναδέλφου/ συγγενή σου, η ερώτηση είναι ίδια: Τι να φορέσεις;

Δες τα βασικά do’s & don’ts για το look σου:

Do
Αν δυσκολεύεσαι να βρεις το «σωστό» παντελόνι, το οποίο θα πρέπει να συνδυάσεις με το «σωστό» μπλουζάκι, ένα φόρεμα είναι πάντα μια safe λύση.

Don’t
Μη φορέσεις το πιο στενό και κοντό φόρεμά σου, όμως. Ένα αέρινο και ρομαντικό look είναι πάντα καλύτερο για μια τέτοια περίσταση από οτιδήποτε σέξι.

Do
Μπορείς να φορέσεις μαύρο. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι πλέον συνώνυμο της μίνιμαλ κομψότητας και όχι απαισιόδοξο ή βαρετό.

Don’t
Δεν μπορείς όμως να φορέσεις λευκό (εκτός κι αν πρόκειται για ένα top που θα συνδυαστεί με φούστα ή παντελόνι σε εντελώς διαφορετικό χρώμα). Ο κανόνας που θέλει τη νύφη να είναι η μόνη που δικαιούται να φορέσει ένα total white look σε ένα γάμο, παραμένει απαράβατος.

Do
Κράτα ένα πολύ μικρό τσαντάκι. Ένα ιδιαίτερο clutch bag μπορεί να κάνει απολύτως εντυπωσιακό ένα minimal outfit (που πιθανώς έχεις ξαναφορέσει σε προηγούμενη περίσταση).

Don’t
Απόφυγε τα πολλά αξεσουάρ και τα υπερβολικά κοσμήματα. Ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια αρκούν για να απογειώσουν οποιοδήποτε look.

Do
Βάλε flat παπούτσια αν δεν νιώθεις άνετα με ψηλοτάκουνα. Ειδικά αν ο γάμος είναι σε νησί, σχεδόν επιβάλλεται! Φρόντισε να έχουν ωστόσο μια λεπτομέρεια που να τα κάνει πιο επίσημα ή έστω περιποιημένα.

Don’t
Μη φορέσεις τα πιο ψηλά και άβολα παπούτσια που έχεις. Ειδικά αν σκοπεύεις να χορέψεις και να διασκεδάσεις, είναι σημαντικό να νιώθεις άνετη. Τι νόημα έχει να φοράς γόβα στιλέτο για την πρώτη ώρα του πάρτι και στη συνέχεια να χορεύεις στην πίστα ξυπόλητη (και με κατάμαυρες πατούσες);

 

Βρες εδώ περισσότερα tips αλλά και looks που μπορείς να αντιγράψεις αν είσαι καλεσμένη σε γάμο.