Έχουμε δώσει κατά καιρούς πολλά tips για το τι να φορέσεις αν είσαι καλεσμένη σε γάμο ή βάφτιση, αλλά τι γίνεται αν το κάλεσμα είναι σε ένα νησί; Εκεί τα πράγματα αλλάζουν κάπως και το dress code έχει τα δικά του dos & don’ts.

DOs

Το στυλ: Αέρινα/ μάξι/ boho/ ρομαντικά φορέματα. Μπορεί να είναι μονόχρωμα, floral, σε ethnic στυλ, με γεωμετρικά μοτίβα ή με πτυχώσεις (σε αρχαιοελληνικό στυλ). Όλα τα παραπάνω ταιριάζουν με το ύφος του νησιού. Αν δεν θέλεις να βάλεις φόρεμα, μπορείς να φορέσεις μια ψηλόμεση φαρδιά παντελόνα ή ένα girly playsuit.

Το χρώμα: Διάλεξε ανάμεσα σε καλοκαιρινά χρώματα όπως το γαλάζιο και το κοραλί ή σε γήινα όπως το καφέ, το λαδί και το χρώμα της άμμου. Αν πάλι προτιμάς τα πιο σκούρα χρώματα, μπορείς να διαλέξεις κάτι σε navy blue απόχρωση.

Το παπούτσι: Τα flat σανδάλια είναι η #1 επιλογή! Πρόσεχε να μην είναι πολύ πρόχειρα, αλλά περιποιημένα – ίσως και με κάποια λεπτομέρεια που να τα κάνει πιο ιδιαίτερα/εντυπωσιακά. Αν θέλεις περισσότερο ύψος, μπορείς επίσης να φορέσεις πλατφόρμες, ή, με την προϋπόθεση ότι ο γάμος δεν είναι ακριβώς πάνω στην παραλία ή σε κάποιο ... κακοτράχαλο λόφο, μπορείς να βάλεις ένα ζευγάρι πέδιλα με χοντρό και χαμηλό τακούνι. Τέλεια επιλογή είναι πάντα τα δετά παπούτσια, που δίνουν ένα gladiator στυλ.

Τα αξεσουάρ: Φόρεσε ethnic βραχιόλια ή κρεμαστά σκουλαρίκια (αν το look τα χρειάζεται) και ένα μικρό τσαντάκι, ίσως ψάθινο ή κρεμαστό, σε στυλ cross body. Για να προστατευθείς από το νησιώτικο βραδινό αεράκι, πάρε μαζί σου και μια εσάρπα!

Το μακιγιάζ και τα μαλλιά: Απλά και ανάλαφρα. Δες εδώ πολλές διαφορετικές ιδέες χτενισμάτων, ιδανικές για γάμο ή βάφτιση σε νησί!

 

DON’Ts

Το στυλ: Παγιέτες, στρας και οτιδήποτε «υπερπαραγωγή». Δεν ταιριάζει με το νησί!

Η γραμμή: Πολύ κοντά/στενά/σέξι φορέματα. Έτσι κι αλλιώς, τόσο ο γάμος όσο και η βάφτιση είναι μυστήρια που έχουν να κάνουν με την αγάπη και την οικογένεια, οπότε ο στόχος δεν είναι να είσαι προκλητική, αλλά κομψή και ρομαντική. Αν θέλεις να βάλεις mini φόρεμα, ιδανική είναι η «fit and flare» γραμμή, δηλαδή στενό πάνω και φαρδύ κάτω, ή κάτι boho/ αέρινο.

Το χρώμα: Αν πρόκειται για γάμο, φυσικά και πρέπει να αποφύγεις το άσπρο. Θα σου έλεγα επίσης να αποφύγεις το μαύρο που μπορεί να είναι ένα διαχρονικά επίσημο χρώμα, αλλά δεν ταιριάζει σε γάμο ή βάφτιση, ειδικά σε νησί!

Το μακιγιάζ και τα μαλλιά: Άσε τις στημένες «vagues» και τα σκούρα smokey eyes για την πόλη!

 

doukissa nomikou vaftisi antiparos

Το δικό μου look πέρυσι, σε μία βάφτιση στην Αντίπαρο.