Πέφτεις κι εσύ στην παγίδα του να ψωνίζεις πράγματα που τελικά δεν φοράς σχεδόν ποτέ; Τότε πρέπει να βρεις τρόπους να ψωνίζεις πιο έξυπνα! Δεν θα κάνει καλό μόνο στο πορτοφόλι σου αλλά και στο στυλ σου, αφού θα σε βοηθήσει να «χτίσεις» μια ενημερωμένη γκαρνταρόμπα που θα καλύπτει τις καθημερινές σου ανάγκες.

Για να το πετύχεις, σου προτείνουμε, κάθε φορά που βρίσκεις ένα ρούχο το οποίο σκέφτεσαι να αγοράσεις, πριν φτάσεις στο ταμείο να κάνεις στον εαυτό σου αυτές τις 6 ερωτήσεις:

Ερώτηση #1: «Έχω ήδη κάτι παρόμοιο;»
Αν έχεις ήδη δύο γκρι πουλόβερ, το ξέρεις ήδη ότι το τρίτο είναι περιττό. Γιατί λοιπόν να αγοράσεις ένα ακόμα;

Ερώτηση #2: «Είναι άνετο;»
Ένα ρούχο ή ένα παπούτσι που δεν είναι άνετο τη στιγμή που το δοκιμάζεις, δεν πρόκειται να είναι άνετο ποτέ. Και επειδή η πλειοψηφία των ρούχων που δεν μας κάνουν να νιώθουμε άνετα τελικά δεν φοριούνται ποτέ, όσο κι αν σου αρέσει το συγκεκριμένο κομμάτι είναι καλύτερο να το αποφύγεις.

Ερώτηση #3: «Δείχνει ωραίο το ύφασμά του;»
Ένα μπλουζάκι, ένα παντελόνι ή ένα πανωφόρι δεν αρκεί να έχει ωραίο χρώμα και ωραία εφαρμογή. Πρέπει να δείχνει και ποιοτικό. Απόφυγε υφάσματα που δείχνουν κακής ποιότητας ή που «πιάνονται» παντού και αφού τα φορέσουμε 4-5 φορές μοιάζουν παλιά και φθαρμένα. Και θυμήσου ότι είναι καλύτερο να επενδύσεις σε 1 κομμάτι καλύτερης ποιότητας που θα φορέσεις περισσότερο, παρά σε 2 ή 3 κακής ποιότητας που θα φορέσεις (και θα ευχαριστηθείς) σαφώς λιγότερο.

Ερώτηση #4: «Ταιριάζει με την υπόλοιπη γκαρνταρόμπα μου;»
Ένα ρούχο που σου αρέσει αλλά δεν συνδυάζεται με τίποτα άλλο από όσα έχεις ήδη στην ντουλάπα σου είναι καταδικασμένο να μείνει αφόρετο. Ξανασκέψου το, λοιπόν.

Ερώτηση #5: «Ταιριάζει στην καθημερινότητά μου;»
Με λίγα λόγια: Έχεις πού να το φορέσεις; Και, αν ναι, πόσες φορές; Τόσες που να αξίζει αυτή η αγορά;

Ερώτηση #6: «Το λατρεύω πάνω μου;»
Αν η απάντηση είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα ενθουσιώδες «Ναι!», οι πιθανότητες να φορέσεις το συγκεκριμένο ρούχο είναι ελάχιστες.