Σας έχω γράψει κι άλλες φορές για τη μεγάλη διατροφική αξία της βρώμης και η αλήθεια είναι ότι την επιλέγω συχνά στη διατροφή μου. Ξεχωρίζει για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για τη μεγάλη περιεκτικότητά της σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα έχει πολλές -και γνωστές πλέον- ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Προσωπικά, την χρησιμοποιώ περισσότερο στο πρωινό μου γεύμα για να μου δίνει ενέργεια.

Η αγαπημένη μου εκδοχή (εκτός κι αν έχω περισσότερο χρόνο, οπότε φτιάχνω την τηγανίτα του Γιώργου Μουλίνου) είναι η εξής:

Βάζω σε ένα μπολ...
-3 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
-1 κουταλιά σταφίδες μαύρες
-1/2 κουταλιά goji berries
-1 κοφτή κουταλιά μέλι
-λίγη κανέλα
-γάλα

...και τρώω το πιο χορταστικό και υγιεινό γρήγορο πρωινό! Τόσο απλά, εύκολα και γρήγορα! Δοκιμάστε το!

 

Δείτε ακόμα: Αυτά είναι τα σανδάλια που ταιριάζουν με όλα (και είναι ιδανικά για τις διακοπές σας)