Υγιεινή και γρήγορη κουακερόπιτα - ένα πρωινό αυστηρά για δύο, με ενέργεια για τέσσερις και γεύση για δέκα.
Υλικά (για δύο άτομα)
Για τη ζύμη
-3 ασπράδια αβγών
-6 γεμάτες κουταλιές της σούπας κουάκερ
-χυμός από ένα πορτοκάλι
-κανέλα
Για το γαρνίρισμα
-μέλι
-ταχίνι
-2 μπανάνες σε ροδέλες
Εκτέλεση
Χτύπησε τα ασπράδια των αβγών σε ένα βαθύ πιάτο και στη συνέχεια πρόσθεσε τα κουάκερ, τον χυμό πορτοκάλι και την κανέλα. Βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει (αν δεν είσαι σίγουρη ότι δεν θα κολλήσει, μπορείς να αλείψεις με ελάχιστο ελαιόλαδο). Ρίξε το μείγμα στο τηγάνι και χρησιμοποίησε μια σπάτουλα για να το απλώσεις ομοιόμορφα παντού (σαν μια κρέπα).
Χαμήλωσε τη φωτιά και ψήσε για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει από κάτω. Στη συνέχεια γύρισε την κουακερόπιτα από την άλλη πλευρά (εδώ μπορείς να κάνεις το κόλπο με το πιάτο, που χρησιμοποιείται συνήθως για την ομελέτα).
Σέρβιρε την κουακερόπιτα σε ένα μεγάλο πιάτο, αλείφοντας από πάνω της ταχίνι και μέλι και προσθέτοντας τις ροδέλες μπανάνας.
Bon appétit!