Ήρθε επιτέλους αυτή η εποχή του χρόνου που όλοι περιμέναμε. Όλοι αυτοί οι μήνες «σκληρής» προετοιμασίας -ή και όχι- για το καλοκαίρι τελείωσαν και τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απολαύσουμε τη θάλασσα, τον ήλιο, το φαγητό -βεβαίως!- και την καλή μας παρέα.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια μικρά fitness tips που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε όσα με κόπο -ή και όχι- χτίσαμε τον χειμώνα. Και λέω συνεχώς «ή και όχι» γιατί κάποιοι δεν πρόλαβαν ή δεν ήθελαν να μπουν σε πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής τον χειμώνα και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν.

Μην πανικοβάλλεστε όμως, σε όποια από τις δύο κατηγορίες κι αν είστε, ακολουθήστε τα παρακάτω tips και δεν θα χάσετε:

1. Ξυπνήστε νωρίς. Ξέρω πως το καλοκαίρι είναι η ιδανική ευκαιρία για να ξεκουραστείτε, να κοιμηθείτε περισσότερο και να χουζουρέψετε στο κρεβάτι. Οκ. Αλλά μην το παρακάνετε. Όσο περισσότερο κοιμάστε, τόσο πιο «ακίνητοι» είστε. Σηκωθείτε και «ξεζουμίστε» την ήμερα!

2. Κάντε κάθε μέρα, μέσα στο δωμάτιο, με το που σηκωθείτε, λίγους κοιλιακούς, λίγα καθίσματα και μερικές βυθίσεις σε μια καρέκλα και μετά πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό.

3. Φάτε πρωινό. Αυτό ισχύει χειμώνα-καλοκαίρι. Ένα πλούσιο πρωινό θα σας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα και επίσης θα σας βοηθήσει να κάνετε περισσότερες καύσεις.

4. Αποφύγετε τους πολλούς χυμούς. Η αλήθεια είναι πως ένας φυσικός χυμός έχει full βιταμίνες, όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι μπορεί να περιέχει έως και 5 φρούτα. Επομένως είναι προτιμότερο να φάτε 2 φρούτα ολόκληρα -που σίγουρα θα σας χορτάσουν κιόλας- από το να πιείτε έναν χυμό.

5. Κρατήστε ημερολόγιο διατροφής. Όχι, δεν εννοώ να πάρετε ένα τετράδιο και να αρχίσετε να σημειώνετε αναλυτικά τι τρώτε στις διακοπές σας. Αρκεί να έχετε στο μυαλό σας ακριβώς τι τρώτε κάθε μέρα. Για παράδειγμα, αν φάγατε τη μία μέρα ένα «γιγάντιο» σουφλέ σοκολάτας -και καλά κάνατε, διακοπές είστε- μην φάτε και την επόμενη μέρα κάτι γλυκό. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην ξεφύγετε. Τουλάχιστον όχι πολύ.

6. Να πάρετε μικρά ισοθερμικά τσαντάκια για να έχετε μαζί σας στην παραλία υγιεινά σνακ και νερά. Μην μένετε όλη μέρα νηστικοί, γιατί, όταν θα πάτε σπίτι, θα θέλετε να φάτε ό,τι βρείτε μπροστά σας.

7. Όταν μπαίνετε στη θάλασσα, μην μπαίνετε απλά για δυο λεπτά για να δροσιστείτε. Κρατήστε χρόνο και καθίστε τουλάχιστον για είκοσι λεπτά. Όσο θα είστε μέσα, λογικά θα κολυμπήσετε και λίγο. Και δεν εννοώ προφανώς να κολυμπήσετε σαν πρωταθλητές!

8. Μην χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο. Εξερευνήστε το μέρος που είστε με τα πόδια. Προσωπικά, μου αρέσει να πηγαίνω για περπάτημα το απόγευμα που δύει ο ήλιος. Γυμνάζομαι χωρίς να το καταλαβαίνω, αφού χαζεύω ταυτόχρονα τις απίστευτες ομορφιές της χώρας μας και τα μοναδικά χρώματα του ουρανού.

9. Το βράδυ αποφύγετε τα coctails. Όσο ωραία και αν είναι, είναι τρομερά παχυντικά. Προτιμήστε λίγο κρασί ή τζιν με τόνικ.

10. Να έχετε συνέχεια μαζί σας ένα μπουκαλάκι με νερό. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε μέσα λίγο λεμόνι ή τζίντζερ.

 

Δείτε ακόμα...

 

Η διατροφή μου: Ένα πολύ νόστιμο και ελαφρύ καλοκαιρινό πιάτο που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει