Θάλασσα σημαίνει ξεγνοιασιά, ελευθερία και φυσικά παιχνίδι. Εντάξει, σημαίνει και άραγμα κάτω από τον καυτό ήλιο, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν μπορώ καθόλου τη δυνατή του ακτινοβολία, με κουράζει. Το άραγμα από την άλλη δεν με κουράζει -προφανώς- ποτέ, αν και το προτιμώ το απόγευμα.

Βλέπετε, το πρωί στην παραλία θέλω δράση. Όχι απαραιτήτως γιατί θέλω να γυμναστώ -αν και αυτό είναι το αποτέλεσμα- αλλά γιατί θέλω να ευχαριστηθώ το καλοκαιράκι αντί να το βλέπω να φεύγει όσο εγώ κοιμάμαι σε κάποια ξαπλώστρα.

Πέρυσι, λοιπόν, ανακάλυψα το paddle board. Στην αρχή ομολογώ πως το χρησιμοποιούσα ξεκάθαρα και μόνο ως «στρώμα» θαλάσσης ενώ σιγοτραγουδούσα με νάζι «είναι το στρώμα μου μονό...».

 

doukissa nomikou magio 1

 

Μετά από αρκετό καιρό, συνειδητοποίησα πως, με αυτή τη σανίδα και ένα κουπί, μπορούσα να εξερευνήσω όλη τη θαλάσσια περιοχή γύρω μου, αφού μπορούσα να κάνω πολλές βόλτες. Και από τότε ... του δίνω και καταλαβαίνει! Μπορώ να είμαι πάνω στη σανίδα με τις ώρες και να «τραβάω κουπί» εξερευνώντας όλες τις ωραίες, μικρές και ήσυχες παραλίες. Παράλληλα βεβαίως γυμνάζεται όλο μου το σώμα! Τα χέρια, η κοιλιά, τα πόδια, η πλάτη, όλα πονάνε την επόμενη μέρα!

Το SUP (Stand Up Paddling) λοιπόν είναι η καλύτερη καλοκαιρινή γυμναστική! Και όχι, δεν μιλάω για τη δική μου την «ξαπλωτή» version, αλλά για την όρθια. Αυτήν που πρέπει να καταφέρεις να ισορροπήσεις ΟΡΘΙΟΣ στη σανίδα, ακόμη και όταν η θάλασσα δεν είναι εντελώς ήρεμη! Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Μπορεί να άργησα να ανακαλύψω -και να εκτιμήσω- τη μαγεία του SUP, όμως η αλήθεια είναι πως υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μάλιστα, διάβασα κάπου πως ορισμένες αρχαίες φυλές από την Αφρική και τη Νότια Αμερική χρησιμοποιούσαν κανό ή άλλα σκάφη, και ένα μακρύ ξύλο σαν κουπί, για να ταξιδεύουν, να ψαρεύουν, ακόμη και για να επιτίθενται στους εχθρούς τους.

Αυτά για την ώρα!

Σας φιλώ!

 

Αν θέλετε να δείτε κι άλλες προτάσεις μου για γυμναστική μπείτε εδώ.