Δεν χρειάζεται πολλή ώρα για να κάνεις ένα πρόγραμμα που θα γυμνάσει όλο σου το σώμα και θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου. Και το σχοινάκι είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να κάνεις μια σύντομη προπόνηση πραγματικά αποτελεσματική.

Σχοινάκι: Τα πλεονεκτήματα

-Γυμνάζει σχεδόν όλο το σώμα (χέρια, ώμοι, κοιλιακοί, πόδια)

-Βοηθά στον συντονισμό και την ισορροπία

-Αποτελεί μια πολύ καλή καρδιοαναπνευστική άσκηση

-Δεν είναι βαρετό και μπορεί να προσφέρει αρκετές διαφορετικές ασκήσεις -μαζί με την πρόκληση να τις μάθεις!

-Μπορείς να το πάρεις παντού μαζί σου και να κάνεις μια σούπερ προπόνηση!

 

Extra tip #1: Όσο πιο λεπτό είναι το σχοινάκι, τόσο πιο εύκολο είναι να αυξήσεις τον ρυθμό αναπήδησης και να προχωρήσεις σε πιο δύσκολες ασκήσεις με αυτό. Ωστόσο, τα πιο χοντρά σχοινάκια είναι πιο εύκολα για αρχάριους.

Extra tip #2: Βρες το σωστό μήκος! Όταν κρατάς το ένα σου πόδι στο έδαφος με πατημένο το σχοινάκι (στη μέση του), οι λαβές του θα πρέπει να τελειώνουν ακριβώς κάπου από τους αγκώνες σου (περίπου στις μασχάλες σου).

Extra tip #3: Κράτα τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και τους αγκώνες κοντά στα πλευρά σου. Προσγειώσου, μετά από κάθε αλματάκι, στις μύτες των ποδιών σου. Προσπάθησε να μην πηδάς πολύ ψηλά, μόνο ελάχιστα εκατοστά, ίσα για να περνάει το σχοινάκι κάτω από τα πόδια σου. Με λίγη εξάσκηση, θα καταφέρεις, στις μονές αναπηδήσεις, να μη σηκώνεις περισσότερο από 4 εκατοστά τα πόδια σου από το πάτωμα.

Extra tip #4: Βάλε μερικά λεπτά σχοινάκι σαν προθέρμανση και ανάμεσα από τους κύκλους μιας σύντομης κυκλικής προπόνησης και δες το σώμα σου να αλλάζει σε λίγες εβδομάδες!

 

Για τις μέρες που δεν έχεις χρόνο ή όρεξη για μια πιο ολοκληρωμένη προπόνηση, δες αυτό το δεκάλεπτο πρόγραμμα με σχοινάκι που μπορείς να κάνεις στο σπίτι, στις διακοπές ή στο πάρκο της γειτονιάς σου!

Δεκάλεπτο πρόγραμμα γυμναστικής με σχοινάκι