Η τελευταία μέρα του Αυγούστου έφτασε. Ουφ. Πόσο θα ήθελα άλλον έναν Αύγουστο τώρα...

Αλλά, από την άλλη, μια νέα δημιουργική σεζόν ξεκινά και είμαι σίγουρη πως ο καθένας μας έχει νέους στόχους για αυτή. Άλλοι επαγγελματικούς, άλλοι προσωπικούς, άλλοι μικρούς, άλλοι μεγάλους... Δεν έχει σημασία! Σημασία έχει να είμαστε αποφασισμένοι να τους κυνηγήσουμε!

Αν λοιπόν, ένας από τους δικούς σας στόχους είναι ένα όμορφο και υγιές σώμα, έχω να σας προτείνω τον πιο απολαυστικό τρόπο να φέρετε το... καλοκαίρι στην καθημερινότητά σας (εντάξει, λέμε τώρα), και παράλληλα να αποκτήσετε την πιο υγιεινή συνήθεια: Το πρωινό!

 

prwino1

 

Θυμάστε που κάθε πρωί στις διακοπές σας ξυπνούσατε πεινασμένοι και τρώγατε ένα χορταστικό πρωινό; Ε, αυτό πρέπει να κάνετε κάθε μέρα από εδώ και πέρα! Ξέρω ότι πολλοί ξυπνάτε νωρίς και ακόμα περισσότεροι νιώθετε ότι το πρωί δεν έχετε όρεξη να φάτε κάτι, αλλά σας υπόσχομαι ότι, αν το κάνετε για μερικές μέρες, μετά θα μετανιώσετε για όλες τις φορές που φύγατε από το σπίτι πίνοντας στα γρήγορα μόνο λίγο καφέ.

 

prwino

 

Κι αν σκέφτεστε ότι είναι χαζό/ περιττό/ ανούσιο να φάτε κάτι ενώ νιώθετε ότι δεν πεινάτε -τύπου «γιατί να πάρω τσάμπα θερμίδες αφού δεν πεινάω»- θα σας πω ότι, σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες, όσοι τρώνε συστηματικά πρωινό, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να διατηρούν ένα υγιές βάρος από ό,τι εκείνοι που το παραλείπουν.

 

Το μυστικό είναι δηλαδή ότι μπορείτε να αδυνατίστε... τρώγοντας! ;-)

 

Βρείτε συνταγές και προτάσεις μου για το πρωινό σας γεύμα εδώ.