Μου ζητάτε συνέχεια να σας δώσω fitness tips, υγιεινές συνταγές και συμβουλές αδυνατίσματος. Σήμερα, λοιπόν, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας 10 «έξυπνα» μυστικά για να χάσετε βάρος, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε δίαιτα.

1. Πίνετε αρκετό νερό (είναι γνωστό πως πολλές φορές νομίζουμε ότι πεινάμε ενώ στην πραγματικότητα διψάμε) και επίσης πιείτε ένα ποτήρι νερό λίγη ώρα πριν από το φαγητό, για να «κόψετε» λίγο την πείνα σας.

2. Σερβίρετε το φαγητό σας σε μικρό πιάτο. Αν θέλετε να αδυνατίσετε, το μέγεθος της μερίδας είναι που -κυρίως- μετράει. Αν απλώς σερβίρετε λοιπόν το φαγητό σας σε μικρότερο πιάτο, είναι σίγουρο πως θα καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες – και , πιστέψτε με, θα χορτάσετε!

3. Πετάξτε όλα τα «αμαρτωλά» τρόφιμα από τα ντουλάπια σας. Αν τα αφήσετε εκεί, είναι σίγουρο ότι, σε κάποια στιγμή αδυναμίας, θα τα καταναλώσετε.

4. Μην πηγαίνετε στο super market πεινασμένοι. Εγώ, όσες φορές το έχω κάνει, έχω επιστρέψει στο σπίτι με τουλάχιστον 15.000 θερμίδες περισσότερες στις σακούλες με τα ψώνια!

5. Κάντε μικρές αντικαταστάσεις σε κάθε γεύμα: Βινεγκρέτ με λίγο λάδι και βαλσάμικο αντί για μαγιονέζα στη σαλάτα, μουστάρδα αντί για κέτσαπ όταν θέλετε μια σως, γαλοπούλα αντί για ζαμπόν στο τοστ, βραστή πατάτα (ή πατάτες στο φούρνο) αντί τηγανητές. Με τέτοιες έξυπνες επιλογές θα δείτε τον δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει χωρίς καν να προσπαθήσετε.

6. Προτιμήστε να φάτε μια μικρή ποσότητα γλυκού -ιδανικά λίγη μαύρη σοκολάτα- όταν το έχετε ανάγκη, αντί να πιέζετε τον εαυτό σας να τα αποφύγει. Κι αυτό γιατί το αίσθημα της στέρησης θα σας κάνει να ξεσπάσετε κάποια στιγμή τελικά, καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες.

7. Μην... πίνετε τις θερμίδες σας. Αντί για χυμούς, προτιμήστε ολόκληρα φρούτα και φυσικά αποφύγετε το αλκοόλ και τα αναψυκτικά.

8. Μην ξεχνάτε να φάτε. Αν μένετε για πολλή ώρα νηστικοί, ο μεταβολισμός σας απορρυθμίζεται και, επιπλέον, καταναλώνετε μεγαλύτερη ποσότητα στο επόμενο γεύμα σας.

9. Φάτε ένα ελαφρύ βραδινό, αλλά μην το παραλείπετε εντελώς. Θυμηθείτε τις 5 προτάσεις μου για light βραδινά γεύματα χωρίς μαγείρεμα.

10. Κοιμηθείτε! Ναι, η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους. Γι’ αυτό, προσπαθείτε να κοιμάστε καθημερινά για τουλάχιστον 7 ώρες.

 

Βρείτε περισσότερες προτάσεις και συνταγές από τη διατροφή μου εδώ.