Προτίμησε τις ασκήσεις με το βάρος του σώματος
Για παράδειγμα, αντί για ασκήσεις στήθους με αλτήρες, προτίμησε push ups και, αντί για το μηχάνημα των γλουτών, κάνε καθίσματα ή προβολές. Οι περισσότερες από αυτές τις ασκήσεις είναι πολυαρθρικές (χρησιμοποιείς δηλαδή, κατά την εκτέλεσή τους πολλές διαφορετικές μυϊκές ομάδες) και όχι μόνο καίνε περισσότερες θερμίδες αλλά θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια πολύ πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προπόνηση, αυξάνοντας παράλληλα τη λειτουργικότητα, την ευλυγισία σου και τη σταθερότητα των αρθρώσεών σου.
Βάλε στο πρόγραμμά σου τη διαλειμματική προπόνηση
Με τη διαλειμματική προπόνηση θα κάψεις περισσότερες θερμίδες σε λιγότερη ώρα και, επιπλέον, χάρη στην υψηλότερη ένταση άσκησης, θα αυξήσεις τον μεταβολισμό σου όχι μόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησης αλλά και για 24 ώρες μετά (afterburn effect).
Κάνε κυκλική!
Άλλος ένας τρόπος να αυξήσεις την κατανάλωση θερμίδων και να μειώσεις την ώρα προπόνησης είναι η κυκλική προπόνηση. Εκτός από ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, μπορείς επίσης να βάλεις μικρά κομμάτια αερόβιου ανάμεσα στους κύκλους, για να διατηρείς του καρδιακούς σου παλμούς ακόμα πιο ψηλά, να καις δηλαδή ακόμα περισσότερες θερμίδες.
Χάσε την ισορροπία σου
Ανάγκασε το σώμα σου να δουλέψει πιο σκληρά, δουλεύοντας σε σημεία «εκτός» ισορροπίας. Για παράδειγμα, κάνε τις ασκήσεις δικεφάλων ενώ στέκεσαι στο ένα πόδι, χρησιμοποίησε μια μπάλα για να κάνεις ροκανίσματα (αντί να τα κάνεις στον πάγκο) ή βάλε στο πρόγραμμά σου ασκήσεις με BOSU. Έτσι, θα χρησιμοποιήσεις περισσότερες μυϊκές ομάδες για κάθε άσκηση και θα κάνεις την προπόνησή σου και πιο έντονη αλλά και πιο αποτελεσματική.
Δες περισσότερα tips αλλά και προγράμματα προπόνησης εδώ.