Η Angelina Jolie βρέθηκε, χάρη στις προπονήσεις της μαζί του, στην καλύτερη φόρμα της ζωής της για να υποδυθεί τη Lara Croft στη μεγάλη οθόνη. Η Kim Kardashian τον εμπιστεύθηκε για να είναι σε άψογη φόρμα στον γάμο της το 2014 ενώ η ετεροθαλής αδερφή της, Kendall Jenner, προπονήθηκε μαζί του πριν από τη συμμετοχή της στο πρόσφατο show της Victoria’ s Secret. Jennifer Lopez, Sofia Vergara και Kate Beckinsale είναι μερικές ακόμα από τις stars που έχει προπονήσει. Με λίγα λόγια, ο Gunnar Peterson είναι ένας από τους πιο διάσημους -και περιζήτητους στους κύκλους του Hollywood- trainers.

 

gunnar peterson

 

Ο ίδιος έχει μοιραστεί με το περιοδικό Glamour τα fitness tips του:


-Πώς θα περιέγραφε τη φιλοσοφία του γύρω από το fitness: «Αν στοχεύεις στο 100%, θα καταφέρεις να δεις το σώμα σου να φτάνει στο 80-85% των δυνατοτήτων του και θα νιώθεις υπέροχα. Αν στοχεύεις στο 80-85%, θα καταλήξεις με ένα 65-70% και θα απογοητευθείς».


-Σε τι ποσοστό πιστεύει ότι παίζει ρόλο η διατροφή και σε τι η γυμναστική σε ό,τι έχει να κάνει με ένα υγιές, καλοσχηματισμένο σώμα; «Όσο πιο κοντά είσαι στο “τέλειο”, τόσο μεγαλύτερο ρόλο παίζει η διατροφή. Όταν απέχεις πολύ από αυτό, δεν είναι πρωταρχικής σημασία το να ασχολείσαι με “λεπτομέρειες”. Χτίσε πρώτα ένα γενικότερο πλάνο, ακολούθησέ το και άρχισε να ασχολείσαι με λεπτομέρειες όταν το έχεις ήδη κατακτήσει».


-Η συμβουλή του για ένα υποδειγματικό ημερήσιο διατροφικό πρόγραμμα; «Κατανάλωσε τροφές όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φυσική τους μορφή».


-Πόσες φορές την εβδομάδα ασκούνται οι διάσημες πελάτισσές του και πώς χτίζεται το πρόγραμμα της γυμναστικής τους; «Από 2 έως 5 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πρόγραμμα κάθε πελάτισσας και με άλλους αθλητικούς στόχους. Τι περιλαμβάνει; Pilates, yoga, spinning, τρέξιμο, πολεμικές τέχνες. Πάντα είναι ένας συνδυασμός. Ένα καλά οργανωμένο χάος».


-Αν κάποιος θέλει να χάσει κιλά, ποιος είναι ο χρυσός κανόνας που θα τον συμβούλευε να ακολουθήσει; «Κάνε το πρωινό σου μεγαλύτερο από το μεσημεριανό σου και το μεσημεριανό μεγαλύτερο από το βραδινό. Απόφυγε τους σύνθετους υδατάνθρακες το βράδυ».


-Αν έχει κανείς μόνο λίγη ώρα για να γυμναστεί, ποιο θα ήταν το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να κάνει; «Ένας συνδυασμός πολυαρθρικών ασκήσεων και μικρών δόσεων υψηλής έντασης αερόβιου».