Θα έχεις ακούσει πολλές φορές ότι οι διαιτολόγοι συνιστούν να καταναλώνουμε περίπου 5 γεύματα την ημέρα. Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και δύο ενδιάμεσα μικρά γεύματα, δηλαδή snacks. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε αφενός να ρυθμίζουμε τις ποσότητες που καταναλώνουμε (αφού δεν έχουμε προλάβει να πεινάσουμε υπερβολικά) και αφετέρου να κρατάμε τον μεταβολισμό μας ενεργό καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Σήμερα, λοιπόν, θα σου προτείνω τα 5 αγαπημένα μου snacks!

-Φρούτα
Πάντα, το ένα τουλάχιστον από τα δύο μου snacks είναι φρούτα. 1-2 ολόκληρα φρούτα εποχής ή μια μικρή φρουτοσαλάτα. Όταν θέλω κάτι πιο χορταστικό, προσθέτω στα φρούτα μου λίγο γιαούρτι, μέλι και ίσως ξηρούς καρπούς. Προσοχή, όμως: Αν το παρακάνεις, τελικά δεν θα είναι σνακ αλλά ένα κανονικό γεύμα!

-Ρυζογκοφρέτες με ταχίνι και μέλι
2 ρυζογκοφρέτες (ή μία φέτα ψωμί) με μία μικρή κουταλιά ταχίνι και ελάχιστο μέλι. Είναι ένα πεντανόστιμο και χορταστικό σνακ που επιλέγω συνήθως 1-2 ώρες πριν από την προπόνηση.

-Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα
Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο μου σνακ όταν ξέρω ότι θα είμαι όλη μέρα στο δρόμο. Αμύγδαλα με cranberries, καρύδια με δαμάσκηνα ή ηλιόσπορος με σταφίδες είναι 3 από τις αγαπημένες μου επιλογές. Προσοχή και πάλι όμως στην ποσότητα! Η μερίδα είναι ΑΥΣΤΗΡΑ μία χούφτα!

-Λίγα αγγουράκια και καροτάκια με μπόλικο ξύδι
Όταν θέλω κάτι αλμυρό, συνήθως επιλέγω αυτό το σούπερ ελαφρύ και δροσιστικό σνακ.

-1 αβγό βραστό (ή τηγανητό χωρίς καθόλου λάδι) με μία φέτα ψωμί του τοστ
Εναλλακτικά, τρώω ψωμί του τοστ με μία φέτα φιλέτο γαλοπούλας. (Προσέχω όμως να μην τρώω πάνω από 3 φέτες ψωμί συνολικά μέσα στη μέρα!)