Οι διακοπές -του Πάσχα- τελείωσαν ενώ οι διακοπές -του καλοκαιριού- είναι προ των πυλών. (Βιάζομαι λίγο, είναι γεγονός). Υπάρχει βέβαια μια βασική διαφορά: Το Πάσχα τρώμε σαν ...να μην υπάρχει αύριο, ενώ το καλοκαίρι το «ράβουμε» σκεπτόμενες το μπικινάκι που θελουμε να βάλουμε για να βγούμε στην παραλία.

Αν θέλεις λοιπόν να χάσεις 2-3 κιλάκια (ξέρεις, αυτά που δεν μπορείς να ξεφορτωθείς με τίποτα), μην αγχώνεσαι γιατί σου έχω τη λύση.

Για του λόγου το αληθές, ορίστε τα 5 μυστικά που με βοηθούν πάντα όταν κολλάει η βελόνα της ζυγαριάς!

1. Τρώω πάντα ένα χορταστικό πρωινό που έχει οπωσδήποτε πρωτεΐνη (όπως αυτό που σου έδειξα χθες).

2. Αποφεύγω εντελώς το ψωμί, τα τηγανητά και τα γλυκά. (Εξαιρείται το παγωτό ;-p )

3. Τρώω πολλά φρούτα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αποφεύγω τους χυμούς. (Ένας χυμός μας χορταίνει λιγότερο ενώ μας «παχαίνει» περισσότερο.)

4. Τρώω αρκετές σούπες. Ξέρω, ο καιρός δεν ενδείκνυται για ζεστές σούπες, όμως η αλήθεια είναι πως εμένα μου αρέσουν πολύ, ακόμη και το καλοκαίρι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις αφήσεις λίγο να...κρυώσουν!

5. Γυμναστική! Η καθημερινή άσκηση -δεν χρειάζεται να είναι πολύωρη ούτε εξοντωτική- είναι απαραίτητη για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και να κάνεις περισσότερες καύσεις. Μόνο έτσι θα ...ξεκολλήσει η βελόνα της ζυγαριάς σου ;-)