Όταν ακούς τη φράση «υγιεινό πρωινό γεύμα» σκέφτεσαι πιθανότατα ένα μπολ με γάλα και δημητριακά. Κι όμως, αυτή η σχεδόν αυτόματη σκέψη μας υποδεικνύει την παραπληροφόρησή μας σχετικά με το τι είναι υγιεινό και τι όχι.

Η αλήθεια είναι ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν επεξεργασμένα δημητριακά πρωινού που είναι πολύ πλούσια σε ζάχαρη και χαμηλά σε φυτικές ίνες και θρεπτικά. Η κατανάλωση ενός τέτοιου πρωινού έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση σακχάρου στο αίμα και την αυξημένη αποθήκευση λίπους. Και, κάπως έτσι, μπορεί το «υγιεινό πρωινό» σου να σε παχαίνει!

Τι να κάνεις: Προτίμησε δημητριακά ολικής άλεσης που προκαλούν μεγαλύτερο κορεσμό, και μικρότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, ή, ακόμα καλύτερα, διάλεξε τρόφιμα που με ελάχιστη ή καθόλου επεξεργασία, όπως οι νιφάδες βρώμης ή η κινόα.

Extra tip: Προκειμένου να καλύψεις την ανάγκη σου για ένα πιο νόστιμο ή γλυκό πρωινό, είναι προτιμότερο να προσθέσεις στο μπολ σου λίγο μέλι ή φρούτα, παρά να διαλέξεις δημητριακά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.