Έχεις ήδη διαβάσει άπειρες φορές ότι τα μικρά και συχνά γεύματα είναι το μυστικό του αδυνατίσματος, όμως τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Κάθε πότε πρέπει κανείς να τρώει προκειμένου να αδυνατίσει και, τελικά, μπορεί να παραλείπει γεύματα προκειμένου να μειώσει τις θερμίδες που προσλαμβάνει;

Σύμφωνα με τη Διαιτολόγο και συγγραφέα βιβλίων αδυνατίσματος Cynthia Sass, αυτός ο κανόνας είναι σημαντικός, δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να τρώμε χωρίς να πεινάμε καθόλου – ούτε φυσικά και ότι, για να αδυνατίσουμε, θα πρέπει να νιώθουμε έντονη πείνα κατά τη διάρκεια της μέρας. «Θα πρέπει να νιώθουμε λίγο έως μέτρια πεινασμένοι τρεις με τέσσερις φορές τη μέρα, δηλαδή στις ώρες των γευμάτων μας» λέει η ειδικός, προσθέτοντας πως «ένα υγιές και ισορροπημένο γεύμα θα πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι αλλά και γεμάτοι ενέργεια για τις επόμενες τρεις με πέντε ώρες. Περίπου τότε, η πείνα θα αρχίσει να επιστρέφει και αυτό είναι το σημάδι ότι πρέπει να ξαναδώσουμε καύσιμα στον οργανισμό μας».

Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις: Να τρως κάθε 3-5 ώρες, όταν νιώθεις μια ελαφριά αίσθηση πείνας. Προτίμησε ελαφριά γεύματα και μικρές προς μέτριες μερίδες, που θα σε ικανοποιήσουν και θα σε γεμίσουν ενέργεια, χωρίς να σε φουσκώσουν. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να πεινάσει πολύ και μη μένεις νηστική για περισσότερες από 5 ώρες, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε κατανάλωση περισσότερων θερμίδων στο επόμενο γεύμα. Κατανάλωσε τουλάχιστον 1200 θερμίδες καθημερινά και ξεκίνα πάντα τη μέρα σου με ένα υγιεινό πρωινό, καθώς κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο οργανισμός σου έχει ήδη μείνει χωρίς τροφή για πολλές ώρες.