Οι νιφάδες βρώμης θα σε κρατήσουν χορτάτη για πολλή ώρα ενώ μαζί με τους σπόρους chia θα σου δώσουν τις φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου. Μαζί με τα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι, το κάλιο της μπανάνας, τα καλά λιπαρά από τα αμύγδαλα και ένα ένζυμο που περιέχεται στον ανανά και καταπολεμά το φούσκωμα, η συνταγή αυτή θα σου προσφέρει όλα τα εφόδια για να έχεις επίπεδη κοιλιά για το υπόλοιπο της ημέρας!
Να τι θα χρειαστείς:
1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 κ.γ σπόρους chia
1/4 κ.γ κανέλα
1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
1/4 φλιτζάνι γιαούρτι (διάλεξε γιαούρτι χωρίς προσθήκη ζάχαρης είτε χαμηλό είτε πλήρες σε λιπαρά)
1/4 μπανάνα
1/4 φλιτζάνι ανανά, κομμένο (νωπό ή κατεψυγμένο)
1/4 φλιτζάνι βατόμουρα (νωπά ή κατεψυγμένα)
1 κ.σ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Βάλε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαζάκι με την σειρά που αναγράφονται και τοποθέτησέ το στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Το πρωί ανακάτεψέ τα όλα μαζί και απόλαυσε το πρωινό σου κρύο ή ζεστό (βάζοντάς το για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων)!