Ξέρεις ήδη ότι τα όσπρια και τα αμύγδαλα είναι καλές πηγές φυτικής πρωτεΐνης. Ήξερες όμως ότι το ίδιο είναι και ο αρακάς; Συγκεντρώσαμε 9 τρόφιμα που είναι σίγουρο ότι θα σε εκπλήξει που βρέθηκαν στη συγκεκριμένη λίστα:

Γλυκοπατάτες: 4 γρ. πρωτεΐνης ανά γλυκοπατάτα (μία μέτρια)

Αρακάς: 7,5 γρ. πρωτεΐνης ανά μερίδα (150 γρ.)

Μανιτάρια Portobello: 3 γρ. πρωτεΐνης ανά φλυτζάνι

Σπανάκι: 5,40 γρ. πρωτεΐνης ανά φλυτζάνι (μαγειρεμένο)

Κολοκυθόσπορος: 7 γρ. πρωτεΐνης ανά μερίδα (μία μέτρια χούφτα, 28 γρ. )

Κινόα: 8 γρ. πρωτεΐνης ανά φλυτζάνι (μαγειρεμένη)

Ζυμαρικά ολικής άλεσης: 7,5 γρ. πρωτεΐνης ανά φλυτζάνι (μαγειρεμένα)

Μπρόκολο: 4,6 γρ. πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι (μαγειρεμένο)

Αγκινάρες: 4 γρ. πρωτεΐνης ανά φλυτζάνι (μαγειρεμένες)

 

Θυμήσου: Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης είναι 0,8-1 γραμμάριο ανά κιλό σωματικού βάρους.

 

Διάβασε περισσότερα για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σε πρωτεΐνες μέσω της χορτοφαγικής διατροφής.