Γλυκοπατάτες: 4 γρ. πρωτεΐνης ανά γλυκοπατάτα (μία μέτρια)
Αρακάς: 7,5 γρ. πρωτεΐνης ανά μερίδα (150 γρ.)
Μανιτάρια Portobello: 3 γρ. πρωτεΐνης ανά φλυτζάνι
Σπανάκι: 5,40 γρ. πρωτεΐνης ανά φλυτζάνι (μαγειρεμένο)
Κολοκυθόσπορος: 7 γρ. πρωτεΐνης ανά μερίδα (μία μέτρια χούφτα, 28 γρ. )
Κινόα: 8 γρ. πρωτεΐνης ανά φλυτζάνι (μαγειρεμένη)
Ζυμαρικά ολικής άλεσης: 7,5 γρ. πρωτεΐνης ανά φλυτζάνι (μαγειρεμένα)
Μπρόκολο: 4,6 γρ. πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι (μαγειρεμένο)
Αγκινάρες: 4 γρ. πρωτεΐνης ανά φλυτζάνι (μαγειρεμένες)
Θυμήσου: Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης είναι 0,8-1 γραμμάριο ανά κιλό σωματικού βάρους.
Διάβασε περισσότερα για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σε πρωτεΐνες μέσω της χορτοφαγικής διατροφής.