Σας είχα δείξει ποιο είναι το πιο χορταστικό -και αγαπημένο μου- σνακ. Τώρα όμως που έχει μπει η Άνοιξη, το διαφοροποιώ λίγο και το προσαρμόζω στα νέα δεδομένα.

Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι τα εξής:

Το γιαούρτι είναι απαραίτητο, ειδικά όταν θέλετε να χάσετε κιλά, αφού όλα τα συστατικά του βοηθούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Μάλιστα, οι υψηλές σε ασβέστιο δίαιτες μειώνουν τη συσσώρευση λίπους. Επίσης, το υψηλό επίπεδο πρωτεΐνης παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μυών (ωστόσο, το γιαούρτι που θα επιλέξετε προτιμήστε να είναι 2%).

Τα φρέσκα φρούτα, συνδυασμένα με το γιαούρτι, περιορίζουν την αποθήκευση του διατροφικού λίπους. Δεν χρειάζεται να σας πω για την υψηλή διατροφική τους αξία, τα έχετε ακούσεις άπειρες φορές.

Εγώ αυτήν την εποχή επιλέγω μήλο, αχλάδι, ακτινίδιο και ανανά. Δεν τα τρώω ολόκληρα -προφανώς. Τα κόβω σε μικρά κομμάτια και βάζω λίγη ποσότητα από κάθε φρούτο. Τα berries και τα blueberries είναι επίσης εύγευστα και έχουν υψηλή θρεπτική αξία. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες, ενώ δεν έχουν ίχνος λίπους, ούτε θερμίδες! Αρκεί να ξέρετε πως, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, αποτελούν την πηγή της αιώνιας νιότης.

Τα καρύδια, τέλος, έχουν μόνο οφέλη να μας προσφέρουν αφού περιέχουν υγιεινά λιπαρά (Ω3), φυτικές ίνες και βιταμίνες. Οπότε επιλέγω να προσθέσω 2-3 στο μπολ μου.
Προσοχή: Τα 5 καρύδια έχουν περίπου 100 θερμίδες, οπότε μην ξεγελιέστε επειδή κάνουν καλό και τρώτε αμέτρητα!

Δοκιμάστε, λοιπόν, σήμερα κιόλας το συγκεκριμένο σνακ. Είναι δροσιστικό, εύκολο και πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά!

 

Δείτε ακόμα: Tι ακριβώς τρώω μέσα σε μία μέρα