Υλικά (για 2 άτομα):
50 γρ. (ή μια μεγάλη χούφτα) σπανάκι baby
Μια μεγάλη χούφτα σχοινόπρασο
Μια μεγάλη χούφτα μαϊντανό
75 ml γάλα
4 μεγάλα αβγά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
75. γρ λιαστές ντομάτες
50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
½ ώριμο αβοκάντο
100 γρ. κατσικίσιο τυρί (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σου)
Αλάτι χονδρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
-Ρίχνεις το σπανάκι, το σχοινόπρασο και τον μαϊντανό στο μπλέντερ. Αφού τα χτυπήσεις, προσθέτεις το γάλα, τα αβγά και αλατοπίπερο και χτυπάς πάλι. (αν θες, μπορείς απλώς να ψιλοκόψεις τις πρασινάδες με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια να χτυπήσεις το μείγμα με το γάλα και τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ, με το χέρι).
-Ζεσταίνεις ένα τηγάνι με μία κουταλιά ελαιόλαδο (ανακίνησε το τηγάνι για να πάει παντού το λάδι).
-Ρίχνεις το μείγμα των αβγών στο ζεστό τηγάνι και χαμηλώνεις τη φωτιά. Μόλις στερεοποιηθεί το μείγμα, προσθέτεις το τυρί, τις λιαστές ντομάτες, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και το αβοκάντο και διπλώνεις την ομελέτα στη μέση. Αφήνεις να ψηθεί για άλλα 1-2 λεπτά και σερβίρεις!
Δες το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής: