Δυστυχώς, έχω παρατηρήσει πως πολλοί μπερδεύουν την υγιεινή διατροφή με τη δίαιτα. Νομίζουν πως όταν λέμε ότι τρώμε υγιεινά εννοούμε βαρετά, άνοστα και λίγο. Λάθος.

Δες για παράδειγμα το σημερινό μου μεσημεριανό γεύμα. Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα, ρύζι και σαλάτα.

 

mesimeriano

 

Κι όμως πρόκειται για ένα νόστιμο και light φαγητό. Όπως σου έχω ξαναπεί, το μυστικό είναι στον τρόπο μαγειρέματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κιμάς για τους κεφτέδες είναι μοσχαρίσιος και άπαχος, η κόκκινη σάλτσα έχει φρέσκια ντομάτα, μυρωδικά και λίγο λάδι και το ρύζι είναι basmati και είναι μαγειρεμένο στον ατμό.
Επίσης, να ξέρεις πως ακόμα κι αν επιλέξεις να φτιάξεις ένα τηγανητό φαγητό (τα οποία σε γενικές γραμμές αποφεύγω, καθώς όλα σχεδόν τα τηγανητά μπορούν να γίνουν εξίσου νόστιμα στο φούρνο), μπορείς απλώς να χρησιμοποιήσεις ελάχιστο λάδι.

 

mesimeriano 1

 

Τέλος, να θυμάσαι ότι σημασία έχει επίσης, για να μην παίρνεις κιλά, το μέγεθος της μερίδας. Στο μεσημεριανό, οι δικές μου μερίδες φροντίζω να είναι πάντα "κανονικές" - ποτέ πολύ μικρές και ποτέ τεράστιες. Και πάντα μα πάντα συνοδεύω το φαγητό μου με σαλάτα (με χορταίνει και μου προσφέρει θρεπτικά συστατικά) και αποφεύγω το ψωμί.

Εσύ τι καλό έφαγες σήμερα;