Το σημερινό πιάτο είναι έμπνευση της φίλης Μαρίας Μπαντινάκη από το Facebook. Το δοκίμασα και είναι πράγματι ελαφρύ, εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, θρεπτικό και... ελληνικό.
Σας προτείνω να φτιάξετε τη συγκεκριμένη σαλάτα σήμερα κιόλας.
Σαλατά με ντομάτα, αγγούρι και φακές
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
Νερόβραστη φακή (1 φλιτζάνι)
1 αγγούρι
1 ντομάτα
λίγο άνηθο
λίγο φρέσκο κρεμμύδι
ρίγανη
λίγο αλάτι
ελαιόλαδο (1 κουταλιά της σούπας)
Ψωμί από αλεύρι Ζέας
Εκτέλεση: Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Τα βάζετε σε ένα πιάτο και σερβίρετε προσθέτοντας το λάδι, αλάτι, ψιλοκομμένο άνηθο και δύο φέτες ψωμιού.
Extra tip: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αβοκάντο. Άλλωστε, εκτός από την απίστευτη γεύση του, είναι από τις πληρέστερες τροφές που μπορείτε να βρείτε στη φύση.
Υ.Γ.: Βρείτε περισσότερες προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.
Δείτε ακόμα: 10+1 νηστίσιμα γεύματα που δεν ξεπερνούν τις 400 θερμίδες