Έχω παραδεχθεί αρκετές φορές την αδυναμία μου -για να μην πω τον «εθισμό»- στα social media και το διαδίκτυο γενικότερα. Παραδέχομαι επίσης ότι ακόμα κι αυτές τις μέρες που το... γραφείο μου θυμίζει καλοκαιρινή carte postale, την καθημερινή μου βόλτα στο ίντερνετ την κάνω ανελλιπώς. Άλλωστε, το ραντεβού στο Dutchesss Daily δεν αλλάζει, ούτε και στις διακοπές.

Σήμερα, λοιπόν, κάνοντας το πρωινό μου σερφάρισμα, έπεσα πάνω σε ένα post της Anne Hathaway στο Instagram, που πραγματικά με συγκίνησε και με ενέπνευσε. Και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας:

 

Anne Hathaways jeans

 

Ανεβάζοντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, που έγινε για πρώτη φορά μανούλα τον περασμένο Μάρτιο, έγραψε: «Δεν είναι ντροπή να παίρνεις κιλά στην εγκυμοσύνη (ή και γενικότερα). Δεν είναι ντροπή να σου παίρνει περισσότερο καιρό από όσο νόμιζες για να τα χάσεις (σε περίπτωση που θέλεις δηλαδή να τα χάσεις). Και δεν είναι ντροπή να παραδίδεις τελικά τα όπλα και να φτιάχνεις μόνη σου το νέο σου καλοκαιρινό σορτσάκι, επειδή το περσινό παραείναι κοντό για τα φετινά σου κιλά. Τα σώματα αλλάζουν. Τα κιλά έρχονται. Τα κιλά φεύγουν. Και όλο αυτό είναι απλώς αγάπη (και μην αφήσετε κανέναν να σας πει το αντίθετο)».

Πόσο δίκιο έχει. Τι ωραίο μήνυμα που περνάει η ηθοποιός σε όλες τις μανούλες που φέρνουν στον κόσμο μια ψυχή. Αυτό είναι θαύμα. Το θαύμα της φύσης. Το θαύμα της γυναίκας. «Και όλο αυτό είναι απλώς αγάπη», όπως αναφέρει στο κλείσιμο του μηνύματος της.

Τι να πει κανείς μετά από αυτό; Για ποια κιλά να μιλήσουμε; Ποιες δίαιτες; Ας μιλήσουμε καλύτερα για την Αγάπη. Μια λέξη που συχνά χρησιμοποιούμε χωρίς να την πολυσκεφτούμε ή, δυστυχώς, χωρίς να την πολύ-εννοούμε. Αλλά πόσο μεγάλο νόημα έχει όταν αφορά στο θαύμα της μητρότητας; Και πόσο αφελές και ρηχό είναι να αναλωνόμαστε σε κιλά, δίαιτες και συγκρίσεις, όταν βιώνουμε ένα τέτοιο θαύμα;

Αγάπη, μόνο αγάπη. Για το μωρό μας, για εμάς, για το σώμα μας.

 

Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ:

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom


Δ. Ν.

 

Δείτε ακόμα...

Η επιστολή της Jennifer Aniston και η αδιακρισία των media: Οι δικές μου σκέψεις