Είδα χθες, όπως κι εσείς φαντάζομαι, αρκετές φορές στο timeline μου φωτογραφίες της Kim Kardashian από το κόκκινο χαλί των φετινών MTV VMAs. Και, παρόλο που ποτέ δεν ήμουν μεγάλη fan της συγκεκριμένης σταρ, δεν κατάφερα να μη σταθώ για λίγο στη φωτογραφία της, να μη χαζέψω το απίστευτα χυμώδες κορμί της και να μη σκεφτώ πόσο κόντρα έχει πάει αυτή η γυναίκα στα πρότυπα ομορφιάς που εδώ και δεκαετίες ξέρουμε παγκοσμίως.

 

VMAs Kim Kardashian rexfeatures

 

Σ' έναν κόσμο που, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, λάτρευε τις υπερβολικά αδύνατες γυναίκες, όπως την Kate Moss για παράδειγμα, η Kim Kardashian είχε το θάρρος όχι απλώς να υποστηρίξει τις καμπύλες της, αλλά τελικά να της επιβάλλει. Δεν ακολούθησε τα -μέχρι τότε- πρότυπα ομορφιάς, αλλά δημιούργησε νέα.

Εντάξει, προφανώς δεν ήταν η πρώτη, υπήρξαν πριν απ' αυτήν αρκετές διάσημες χυμώδεις γυναίκες (και υπάρχουν ακόμη παράλληλα με εκείνη stars όπως η Beyonce, η Rihanna και η Jennifer Lopez που κάθε τους look αποτελεί έναν ύμνο στις γυναικείες καμπύλες), αλλά, ας το παραδεχθούμε: H Kim Kardashian το υποστήριξε περισσότερο από όλες.

Προσωπικά μου αρέσουν οι καμπύλες στις γυναίκες. Γιατί, κακά τα ψέματα, αυτές μας κάνουν... ακαταμάχητα θηλυκά! Αυτό βέβαια δεν το καταλαβαίνουμε πάντα. Δυστυχώς. Προσπαθούμε να κυνηγήσουμε μια «τέλεια» εικόνα, που όμως δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Αλήθεια, ποιος ορίζει τι είναι τέλειο; Για μένα, τέλειο κορμί είναι το υγιές κορμί. Τελεία. Από εκεί και πέρα, κλείνουμε τα αυτιά μας σε κακόβουλα-κακοπροαίρετα σχόλια. Λες κι αυτοί που κριτικάρουν έχουν το σώμα της Gisele! Αν το έχουν, ok πάω πάσο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν υπάρχει κανένας λόγος να επηρεαζόμαστε από τη γνώμη τους.

 

kim kardashian glamour 13june16 getty b

 

Επανέρχομαι λέγοντας πως δεν χρειάζονται υπερβολές αλλά προφανώς, η σωστή διατροφή και η γυμναστική πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής. Και ομολογώ πως και σ' αυτό το κομμάτι με εξέπληξε η Kim Kardashian, γιατί, όπως μας δείχνει καθημερινά μέσα από το snapchat (ναι, την ακολουθώ και εκεί), κάνει δυνατή γυμναστική και ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή καθημερινά. Βέβαια, μερικές φορές το παρακάνει με τη σχεδόν εμμονική-στρατιωτική πειθαρχία, θέλοντας να χάσει τα κιλά της δεύτερης εγκυμοσύνης της. (Αν με ρωτάτε, προτιμώ την πιο ανέμελη στάση της Anne Hathaway ως προς τα κιλά της εγκυμοσύνης, αλλά anyway). Ωστόσο, το σαν κλεψύδρα κορμί της (ναι, για την Kim λέω πάλι) είναι ένας από τους λόγους που πολλές γυναίκες στον κόσμο ένιωσαν άνετα με το σώμα τους, το αγάπησαν και το ανέδειξαν.

Και, παρόλο που είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα κάνει άλλη μια υπερβολικά αποκαλυπτική εμφάνιση (στα όρια του κακόγουστου ή και αρκετά πιο πέρα από αυτά), που θα με κάνει να ξανασκεφτώ όσα έγραψα σήμερα, θέλω να κρατήσω από την ίδια το εξής: Το γυναικείο σώμα δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά αδύνατο και η μόδα δεν χρειάζεται να... μας επιβάλλεται! Μπορούμε απλώς να τη φέρουμε στα μέτρα μας!

Συνεχίστε λοιπόν να είστε ο εαυτός σας και βάλτε εσείς τους κανόνες, αντί να ακολουθείτε αυτούς που σας επιβάλουν οι άλλοι. Τα πρότυπα αλλάζουν, η μόδα αλλάζει, η μοναδικότητά σας όμως δεν θα αλλάξει ποτέ. Αυτή κάνει την καθεμία από εμάς ξεχωριστή.

#loveyourself #loveyourbody #beyou

 

Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ:

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom


Δ. Ν.

Δείτε ακόμα...

Η επιστολή της Jennifer Aniston και η αδιακρισία των media: Οι δικές μου σκέψεις