Το να υιοθετήσεις ένα ζώο αποτελεί μια τεράστια ευθύνη. Και ως τέτοια πρέπει αρχικά να το αντιμετωπίζουμε. Όμως η αγάπη που μπορούν να μας δώσουν αυτά τα πλάσματα, πιστέψτε με, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα.

Πριν από λίγο καιρό, είχα μοιραστεί μαζί σας την ιστορία του Tommy που ναι, ήταν αδέσποτος πριν τον φέρουμε στο σπίτι μας. Αδύναμος, φοβισμένος και επιφυλακτικός. Όμως κυρίως ήταν θλιμμένος. Αυτό έβλεπα στα μάτια του τότε, τη μέρα που τον βρήκα. Και είναι το πρώτο πράγμα που άλλαξε όταν ο Tommy ένιωσε τελικά ασφαλής.

Ξέρω ότι κάποιος που δεν έχει υιοθετήσει ένα ζώο δεν μπορεί να καταλάβει πόση αγάπη και πόσα χαμόγελα θα φέρει στη ζωή του ένας τετράποδος φίλος. Είμαι όμως σίγουρη ότι οι φωτογραφίες που θα σας δείξω σήμερα θα πείσουν τον οποιοδήποτε για το αντίστροφο: Πόσο μπορεί να αλλάξει η ζωή ενός ζώου μετά την υιοθεσία του και πόσο ευτυχισμένη μπορεί να δείχνει μέσα σε λίγες μόνο μέρες μια μέχρι πρόσφατα θλιμμένη φατσούλα.

Ζωάκια πριν και μετά την υιοθεσία τους

Υ.Γ.: Όποιος πιστεύει ότι τα ζωάκια δεν έχουν συναισθήματα ή «δεν καταλαβαίνουν, γιατί είναι απλώς ζώα», είμαι σίγουρη ότι θα προβληματιστεί βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες.

Υ.Γ.2: Θέλω να αφιερώσω αυτό το post στον Spirit, τον σκυλάκο που έσωσε πρόσφατα ο ΣΠΑΖ και οι πληγές του μπορεί να μην έχουν ακόμα κλείσει, αλλά η χαρούμενη κουνιστή ουρίτσα του προδίδει ότι ήδη ξέρει πως κάποιοι τον αγαπούν. Και αυτό του δίνει δύναμη για να πολεμήσει και να γίνει κάποια στιγμή ένας υγιής και χαρούμενος σκύλος.

Υ.Γ.3: Εύχομαι, μέσα από αυτό το post, έστω και ένας από όσους δεν το έχουν σκεφτεί, να έρθει πιο κοντά στην ιδέα του να υιοθετήσει ένα σκυλάκι. Μπορούμε, όλοι μαζί, να το πετύχουμε. Ας το διαδώσουμε λοιπόν:)

 

Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ:

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom


Δ. Ν.