Σας είχα γράψει πρόσφατα για τα λάθη που έκανα παλιότερα στο μακιγιάζ μου και θέλω, πριν ξεκινήσω αυτό το κείμενο, να ξεκαθαρίσω πως δεν βγάζω... την ουρά μου απ’ έξω: Έχω κάνει κι εγώ κατά καιρούς υπερβολές και λάθη. Ειδικά μικρότερη.

Αυτές τις μέρες όμως έπεσα πάνω σε αυτή τη φωτογραφία της Kylie και της Kendall Jenner και σχεδόν σοκαρίστηκα.

 

14374391 3520514568225126 330361673158230016 n

 

Δυο κορίτσια, το ένα σχεδόν 21 και το άλλο 19 ετών, τα οποία πραγματικά μοιάζουν τόσο μεγαλύτερα από την ηλικία τους που το μόνο που μπορεί κανείς να αναρωτηθεί είναι «γιατί;». Γιατί το κάνουν αυτό στον εαυτό τους;

Ειδικά η Kylie (η μικρότερη - αριστερά), που τα media έχουν ήδη βαφτίσει «διάδοχο» της Kim Kardashian, μοιάζει στη συγκεκριμένη φωτογραφία τουλάχιστον δύο δεκαετίες μεγαλύτερη. Προφανώς δεν είναι μόνο το μακιγιάζ (που είναι ΠΟΛΥ λάθος), αλλά και το χτένισμα, όπως φυσικά και οι επεμβάσεις που έχει κάνει στο πρόσωπό της. Δεν θα σταθώ σε αυτές όμως σήμερα, αλλά στο υπερβολικό ...παστωμα!

Ας ξεκαθαρίσω και κάτι ακόμα: Είμαι υπέρ της βιομηχανίας της Oμορφιάς. Την έχω χρησιμοποιήσει και επίσης την έχω υπηρετήσει. Αλλά κάπου νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει ένα όριο και μια ισορροπία. Ένα διαχωριστικό σημείο ανάμεσα στην «βελτιωμένη» εκδοχή του εαυτού μας (όλες οι γυναίκες είναι λίγο πιο σέξι με ένα κραγιόν και λίγη μάσκαρα), και στην αλλοίωση της εικόνας μας. Και αυτό είναι που θέλω να πω μέσα από αυτό το κείμενο σήμερα και να θυμίσω τόσο σε όλες εσάς, όσο και στον ίδιο μου τον εαυτό: Ότι μπορούμε δηλαδή να είμαστε όμορφες και παράλληλα να είμαστε ο εαυτός μας. Και ότι επίσης οι άντρες μας ερωτεύονται για το ανέμελο κορίτσι που κρύβουμε μέσα μας. Ας μην το κρύβουμε λοιπόν πίσω από τόνους make up.