Τελείωσαν οι διακοπές. Και επιστρέφεις στην πόλη. Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι: πλυντήριο, στεγνωτήριο, σιδέρωμα, σουπερμάρκετ, μαγείρεμα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα, πότισμα, ουφ. Το δεύτερο πράγμα που κάνεις είναι: δουλειά στο γραφείο. Αουτς. Αυτή η μάχη είναι άνιση. Τουλάχιστον έτσι σου φαίνεται την πρώτη μέρα. Και τη δεύτερη. Και την τρίτη. Τελοσπάντων, μετά από 15-20 μέρες το συνηθίζεις.

 

Εντάξει, ίσως υπερέβαλα λιγάκι. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Αλλά για να γίνει ακόμη πιο ομαλή η μετάβαση στην καθημερινότητα, σου προτείνω να κάνεις τα εξής:

1. Ξύπνα λίγο πιο νωρίς και ετοίμασε το αγαπημένο σου πρωινό που έτρωγες και στις διακοπές σου. Αυγά, τηγανίτες, φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα, φρουτοσαλάτα, φτιάξε ό,τι έφτιαχνες και τότε και πάρε τον χρόνο σου. Απόλαυσε το με ηρεμία.

2. Άνοιξε τα παράθυρα στο σπίτι. Να ξέρεις πως θα σου αρέσει πολύ και το φως που θα μπει στο σπίτι αλλά και το αεράκι. Περιέργως θα δεις πως αυτός ο καιρός σου είχε λείψει. Πόσο καύσωνα και ιδρώτα να αντέξεις πια;

3. Περιποιήσου τον εαυτό σου. Ντύσου όμορφα, βάλε τις μοσχομυριστές κρέμες σου, φτιάξε τα μαλλιά σου ώστε να μην πετάνε ατίθασα και βάλε λίγο ρουζ και μάσκαρα. Και φυσικά χαμογέλα! Νιώσε αυτοπεποίθηση!

4. Φύγε έγκαιρα από το σπίτι για τη δουλειά. Εντάξει μην κάνεις όλα τα παραπάνω με την ησυχία σου. Είπαμε να το απολαύσεις αλλά μην ξεχαστείς και φύγεις αργοπορημένη για τη δουλειά και αρχίσεις να τρέχεις και να αγχώνεσαι. Θα σου σπάσουν τα νεύρα χωρίς λόγο!

5. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική στη αυτοκίνητο. Προσοχή όμως: να είναι ανεβαστικά τα τραγούδια! Μην είναι τίποτα καψουροτράγουδα που θα σου θυμίζουν παλιές χαμένες αγάπες και αρχίζεις να μελαγχολείς στα καλά καθούμενα!

6. Κάνε μια στάση σε έναν φούρνο για να πάρεις νόστιμα κεράσματα για τους συναδέλφους σου. Να ξέρεις πως το Α και το Ω για να περνάς καλά στη δουλειά είναι να υπάρχει καλό κλίμα ανάμεσα στους συναδέλφους. Γιατί λοιπόν να μην πάρεις μερικά σοκολατάκια ή λουκανοπιτάκια ή ό,τι σου αρέσει κι εσένα τελοσπάντων;

Αυτά για την ώρα!

Καλή εβδομάδα!

Καλό χειμώνα δεν θα πω ακόμη. Προφανώς.

Ο χειμώνας αργεί πολύ στην Ελλάδα ;-p

 

Περιμένω τα σχόλιά σου εδώ:

instagram:https://www.instagram.com/dutchesssdaily/
twitter: https://twitter.com/dutchesssdaily
facebook: https://www.facebook.com/dutchesssdaily/